Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

Arameeërs en de Syrisch-Orthodoxe Kerk

Soemerië, Mesopotamië, Fenicië, Assyrië, Perzen etc.

Arameeërs en de Syrisch-Orthodoxe Kerk

Berichtdoor ARAMEAN » vr 29 jan , 2010 13:57

De Arameeërs zijn een Semitisch volk uit het Midden-Oosten. Hun ontstaansgeschiedenis is terug te herleiden tot het oude Mesopotamië, waardoor de Arameeërs als één van de oudste volkeren worden beschouwd. Arameeërs hebben een eigen taal, het Aramees, is hoofdzakelijk bekend doordat Jezus Christus en Zijn apostelen in deze taal spraken en onderwezen. Ooit was het een wereldtaal. De Arameeërs bekeerden zich als één van de eersten tot het christendom. De komst van de islam betekende de teneergang van de Aramese beschaving. Tegenwoordig leven de Arameeërs in diaspora vooral in West-Europa, Amerika en India.

Het Aramese volk heeft met zijn kennis, taal en handel veel bijgedragen aan de wereldbeschaving, maar is gedurende de geschiedenis zwaar onderdrukt en vervolgd geweest en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds onderdrukt. Het was vroeger een volk dat een meerderheid vormde in het Midden-Oosten, maar is door verschillende volkeren onder de voet gelopen en heeft in de loop der jaren veel leed moeten incasseren.

Om die reden vertoeft de meerderheid van de Arameeërs in de diaspora, de verstrooiing over de vier uithoeken van de wereld. Zij hebben immers geen eigen land of staat meer. In de diaspora worden zij echter dikwijls aangezien voor islamieten uit het Midden-Oosten (als Turken, Arabieren of Koerden) of simpelweg verward met de Indogermaanse Armeniërs uit Armenië.

Vanaf de vierde eeuw n.Chr. namen de christelijke Arameeërs de Griekse term ‘Syriërs’ over als zelfbenaming voor hun volk en taal. Doordat deze naam thans geassocieerd wordt met de moslim-Arabieren uit Syrië, grijpen veel leden bij voorkeur terug op hun oorspronkelijke en inheemse benaming ‘Arameeërs’, de zelfaanduiding die we ook regelmatig in eeuwenoude manuscripten terugvinden. In onze eigen Aramese taal gebruiken we doorgaans nog wel de naam Suryoye (Aramees voor ‘Syriërs’) als volksaanduiding. Er wonen momenteel ongeveer 20.000 Arameeërs in Nederland, waarvan de grootste deel in omgeving Enschede en Amsterdam.

We zien tegenwoordig dat de aantal Christenen (Arameeërs) in het Midden-Oosten steeds minder wordt. Het is verschrikkelijk om te zien hoe de Arameeërs als tweederangs burgers worden behandeld in Turkije, Irak en rest van Midden-Oosten. Waar zijn de Westerse landen en Amerika? De Arameeërs schreeuwen eeuwenlang om hulp, maar worden steeds niet gehoord...

Het Aramees in Maloula (Syrië)
Link: http://www.youtube.com/watch?v=Iy38UQ9EQ6o

Aramese priester moet toren van kerk halen
Link: http://www.oneway.nl/n/turkse-priester- ... index.html

Sinds de Amerikaanse inval in Irak in 2003 hebben honderdduizenden Aramese christenen Irak verlaten.
Link:http://www.refdag.nl/artikel/1335287/Aramese+christenen.html

Voor meer informatie over de Arameeërs, bezoek dan de volgende websites:
www.urhoy.info of www.midyatcity.com
ARAMEAN
 
Berichten: 22
Geregistreerd: do 28 jan , 2010 18:34

Berichtdoor els » vr 29 jan , 2010 22:52

Hai Aramean, nog eens bedankt voor deze extra info.

Vanaf de vierde eeuw n.Chr. namen de christelijke Arameeërs de Griekse term ‘Syriërs’ over als zelfbenaming voor hun volk en taal. Doordat deze naam thans geassocieerd wordt met de moslim-Arabieren uit Syrië, grijpen veel leden bij voorkeur terug op hun oorspronkelijke en inheemse benaming ‘Arameeërs’, de zelfaanduiding die we ook regelmatig in eeuwenoude manuscripten terugvinden.


Dat verklaart ook inderdaad wel een paar dingen.

Ik ben een boek aan het lezen van William Dalrymple (althans, ik moet het nog uitlezen). Hij maakte een reis in de voetsporen van een Byzantijnse monnik, Johannes Moschus, die over zijn reis een verslag heeft nagelaten. Hij trekt langs kloosters en kerken, en geeft informatie over zowel de oudheid als het heden. Ik geloof dat ik zijn boek las dat Syrië nog niet lang geleden een christelijke meerderheid had. Niet dat hij nou zo lovend is over die christenen, met name de Maronieten zouden heel agressief hebben huisgehouden. Maar goed. Zo bezien is het wel logisch dat met Syriërs 'christenen' werd bedoeld.

Ook in Turkije leefden begin vorige eeuw veel meer christenen, zo'n dertig procent. Tegenwoordig zijn christenen en joden samen nog maar een promillage van het aantal inwoners van Turkije. En het is in feite zo dat het uitroeingsproces nog niet ten einde is, want Turkije streeft naar een islamitisch kalifaat en wil alle herinneringen aan christelijke aanwezigheid in Turkije wegvagen. Wat er gebeurt met Mar Gabriel had je zelf al een link naar gegeven. Ook worden restanten van Armeense aanwezigheid overal vernietigd. Er wordt gedaan of ze nooit hebben bestaan.
Het vreemde is dat Turkije in het westen de Armeense genocide onbespreekbaar wil maken en ontkent dat deze heeft plaatsgevonden, maar in werkelijkheid zijn ze nog actief bezig met de voltooiing ervan.

Wat het westen en de VS betreft, volgens mij wordt dit gewoon niet ingezien. De Armeense genocide willen ze nog wel erkennen, maar deze heeft bijna een eeuw geleden plaatsgevonden. Die wordt dus als geschiedenis beschouwd. Maar Turkije wordt aangezien voor een seculier land, dus niet veel mensen begrijpen het islamitische streven dat hier plaatsvindt. En ik begrijp het eerlijk gezegd ook niet. De seculiere staat wordt door het leger beschermd, maar toch is het een islamitische eenheidsstaat die andersdenkenden verbiedt. Een website van Turkse atheïsten en evolutiewebsites, zelfs die van Richard Dawkins, worden in Turkije geblokkeerd. Hier protesteert het westen ook niet tegen.

Wat Irak betreft, er is natuurlijk wel enige aandacht voor het lot van christenen daar, maar je ziet zelf wat een chaos daar ontstaat, mede door de aanwezigheid van westerse strijdkrachten. Die kunnen helemaal niets veranderen, omdat ze ten eerste egoïstische intenties hebben, en ten tweede niet begrijpen waar ze mee te maken hebben.

Ik lees trouwens wel een en ander over de geschiedenis van de Romeinen, het Byzantijnse rijk, christendom en islam, en kan niet zeggen dat deze conflicten van gisteren zijn. Het lijkt wel alsof ze altijd al aan de gang zijn en dat er nooit een einde aan komt. Herodotus schreef al voor Alexander de Grote over het eindeloze conflict tussen Grieken en Perzen (door mij ook wel gelezen als oost en west), en zijn boek was een studie om te achterhalen waar dit nou vandaan kwam.
In het christendom is deze strijd voortgezet. Het christendom werd getekend door schisma's, en de huidige conflicten lijken hier een voortzetting van.

Het zal wel een evolutie van gewelddadige ideologieën zijn. Meestal wordt geweld aangewakkerd door machthebbers, dus ik ga er maar vanuit dat het antwoord van gewone burgers moet komen.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor ARAMEAN » zo 31 jan , 2010 0:40

els schreef:Ik geloof dat ik zijn boek las dat Syrië nog niet lang geleden een christelijke meerderheid had. Niet dat hij nou zo lovend is over die christenen, met name de Maronieten zouden heel agressief hebben huisgehouden. Maar goed. Zo bezien is het wel logisch dat met Syriërs 'christenen' werd bedoeld.

Het het is ook logisch, omdat Syrië vroeger het land was van de Arameeërs. Sinds de komst van Arabieren raakten we steeds meer grond kwijt. De Maronieten zijn ook Arameeërs en dat erkennen zij ook. Ik ben een Arameeër van de Syrisch-Orthodoxe Kerk en er zijn ook Arameeërs van de Maronitische Kerk. Er zijn zelfs ook Arameeërs die moslims zijn (vooral in Syrië).

Ook in Turkije leefden begin vorige eeuw veel meer christenen, zo'n dertig procent. Tegenwoordig zijn christenen en joden samen nog maar een promillage van het aantal inwoners van Turkije.

Klopt..er zijn vooral tijdens de Genocide 1915 wel miljoenen Christenen (Armeniërs, Arameeërs en Grieken) vermoord. Dan heb ik het nog niet eens over de miljoenen Christenen die gedwongen bekeerd werden tot Turk/moslim. Ik kan je zeggen dat 70% van de huidige Turkse inwoners zeker Armeense, Aramese of Griekse bloed heeft.

En het is in feite zo dat het uitroeingsproces nog niet ten einde is, want Turkije streeft naar een islamitisch kalifaat en wil alle herinneringen aan christelijke aanwezigheid in Turkije wegvagen. Wat er gebeurt met Mar Gabriel had je zelf al een link naar gegeven. Ook worden restanten van Armeense aanwezigheid overal vernietigd. Er wordt gedaan of ze nooit hebben bestaan.
Het vreemde is dat Turkije in het westen de Armeense genocide onbespreekbaar wil maken en ontkent dat deze heeft plaatsgevonden, maar in werkelijkheid zijn ze nog actief bezig met de voltooiing ervan.

Prachtig verwoord..klopt helemaal.
ARAMEAN
 
Berichten: 22
Geregistreerd: do 28 jan , 2010 18:34

Berichtdoor ARAMEAN » zo 31 jan , 2010 0:42

Niet alleen Armeniërs hebben de Genocide van 1915 meegemaakt maar ook de Arameeërs!

Afslachting van 1914/1915
Zwangere vrouwen werden bij duizenden door Koerdische soldaten in hun buik gestoken, oudere mannen werden hun ogen en oren uitgestoken met dolken en messen, meisjes werden bij duizenden verkracht en onteert, baby’s werden door de Koerdische mannen en vrouwen tegen de muren gesmeten, zodat het bloed van de kinderen een blijvende herinnering op de muren achterliet. Jonge mannen werden bij duizenden uitgekleed, verzameld en vervolgens, hun ogen uitgestoken, hun oren afgesneden en daarna als vuil naar de vuilnisbult weggevoerd. Onze kerken werden bij honderden verbrand en geplunderd. Monniken, nonnen en bisschoppen werden uitgekleed en in de kerken opgesloten waarna de gebouwen in brand werden gestoken. De stank van de verbrande menselijke lichamen reikte tot aan de hemel. Op deze manier hebben de Koerden, onder het toeziende oog van de Turken, onze gemeenschap kapotgemaakt. Voor de ogen van opa’s en oma’s werden hun kinderen als dieren afgeslacht waarna de opa en de oma hun oren werden doorboord. Voor de ogen van vaders en moeders werden de armen en benen van hun kinderen eerst afgehakt waarna ze in een put werden gegooid. Binnen enkele weken was de aarde doordrenkt door het verstrooide bloed van de Aramese gemeenschap.

Het gekrijs en gehuil van kinderen, de smeekbedes van de ouders, het geschreeuw van de mensen reikte tot aan de hemel. Er was niemand die te hulp kwam!!!!

Honderdduizenden Slachtoffers
We zeggen wel eens: Elke steen in Paddan-Aram (Noord-Mesopotamië) ruikt naar het Aramese bloed. De bergen, het land, de bomen, het gedierte klaagt en schreeuwt van het leed die de Aramese gemeenschap is aangedaan, maar er is niemand die het hoort of wil horen. Waar was Europa? Waar waren de Amerikanen? En waar was het recht? Sterker nog, de wereld ontkent zelfs dat er een afslachting onder de Aramese gemeenschap heeft plaats gevonden.

Wat zich daar plaats heeft gevonden was één van de eerste en de meest barbaarse etnische zuivering in z’n soort. De overlevenden van de oorlog vluchten naar Syrië, Libanon en andere landen. Er waren zo’n 80.000 mensen overgebleven in het Zuid-Oosten van Turkije. Maar langzamerhand begonnen ook deze mensen begin jaren 70 te vluchten. Op het ogenblik zijn er nog enkele honderden overgebleven. Het aantal slachtoffers wordt geschat rond de 600.000 personen. Deze schattingen zijn gebaseerd op de kerkelijke boeken en de informatie van de geestelijken. In deze boeken werd namelijk bijgehouden hoeveel gezinnen in elk dorp woonden. Door het aantal gezinnen voor de oorlog en na de oorlog te tellen, kan worden nagegaan hoeveel mensen zijn gedood.

Tijdens de winter van 1895-1896 raakten veel steden en dorpen plotseling hun tot dan aanzienlijke Aramese bevolking kwijt. Maar een nog grotere ramp stond hun te wachten in de loop van de Eerste Wereldoorlog, in 1915, bekend als ‘het jaar van het zwaard’ of ‘het Jaar van het Schriftelijk Bevel’ (om de plaatselijke christelijke bevolking te doden). Het jaar 1915 is een onvergetelijk tijdperk voor het Aramese volk. Dit vanwege het begin van de vele vervolgingen, onderdrukkingen en de massaslachtingen. Nadat Turkije in 1915 een grote nederlaag tegen de Russen had geleden, zette dit zich om in een felle haatcampagne tegen de christelijke minderheden in Turkije. Eerst werden de Aramese leiders gedeporteerd en later vermoord. Vele kerken en kloosters zijn tot ruïnes gemaakt en de kostbaarheden zijn uit de kerken gestolen. Door de verwoestingen zijn er ruim 70 dorpen als ruïnes achtergebleven. Er zijn toen onder dwang 105 dorpen geïslamiseerd en geplunderd.

Eerste werden mannen tussen 15 en 20 geronseld om te dienen in de oorlog, wat in de meeste gevallen gedwongen arbeid betekende, onder erbarmelijke omstandigheden. Vanaf 20 april 1915 en vooral in juni en juli, ging het van kwaad tot erger: soms werden dorpen openlijk aangevallen en geplunderd. In andere gevallen werd de bewoners valselijk en gevoel van veiligheid gegeven waarna ze ’s nachts overvallen werden en vermoord. Sommige dorpelingen in de vlakte ten zuiden van Tur Abdin slaagden erin naar de bergen te vluchten en zich te verschuilen in het klooster van Mor Malke. De mannen en vrouwen werden vermoord, alleen de kinderen mochten blijven leven en werden grootgebracht als moslims.
ARAMEAN
 
Berichten: 22
Geregistreerd: do 28 jan , 2010 18:34

Berichtdoor Stardust » zo 31 jan , 2010 15:44

Kan alleen maar zeggen dat dit mij shockeert.
het bewijst wel hoe intolerant de Islam is en hoe ze streven naar de alleenheerschappij.
Niets is zo gevaarlijk als monotheïsme een eenzijdigheid.
Politiek en religieus fanatisme is het ergste wat er bestaat.
Dat heeft de geschiedenis wel geleerd.

Ze schreeuwen hier om rechten, maar in eigen land treden ze die met voeten waar het andersdenkenden aangaat.
Dat maakt allemaal deel uit van het grote plan dat er achter staat want ze streven (net als de kerk bij ons vroeger) naar eenheidssoep.
Erger is dat het hier gewoon wordt toegelaten. Blindelings gaan ze erin mee. Niets wordt hen in de weg gelegd.
De kreten van onrecht gaan verloren in de ignorantie die zo kenmerkend is voor wie naar de economische belangen kijkt.
Ik ben ervan overtuigd dat veel ellende bewust in stand wordt gehouden. Als een president vreest dat zijn land schade ondervinden kan van protest, zal hij daar als het niet voordelig is voor zijn carriëre over zwijgen.
Veel Koerden werden verdreven uit Irak maar nu ik lees wat ze aangericht hebben, kijk je er wel anders tegenaan, alhoewel ook dat niet juist was. Soms zou je bijna geloof hechten aan karma.
Stardust
 
Berichten: 185
Geregistreerd: vr 10 jul , 2009 10:00

Berichtdoor ARAMEAN » zo 31 jan , 2010 17:50

Stardust schreef:Veel Koerden werden verdreven uit Irak maar nu ik lees wat ze aangericht hebben, kijk je er wel anders tegenaan, alhoewel ook dat niet juist was.

De Koerden hebben vaak aangedrongen om een eigen land. Nadat de Turken veel hebben geleden door de Christelijke Rusland, hadden zij tegen de Koerden gezegd, dat als zij de Christenen (Armeniërs, Arameeërs en Grieken) uit het Zuid-Oosten uitmoorden ze dan hun grond mogen hebben. De Koerden zagen dit als een geweldige kans om een eigen land te krijgen. Vervolgens hadden ze ons volk op onmenselijke wijze afgeslacht, net als dieren in een slachthuis. Uiteindelijk hebben de Turken de Koerden bedankt voor hun bewezen diensten en het land voor hunzelf gepakt. Tot de dag van vandaag hebben de Koerden (lees: PKK) en Turken nog steeds ruzie om dat stuk land, dat eigenlijk de oorspronkelijke grondgebied is van de Arameeërs. De Arameeërs leefden jarenlang met de Koerden samen en noemden elkaar zelfs "broeders". De Koerden kenden de Arameeërs zo goed, dat ze zelfs hun schuilplaatsen kenden. Zij hebben zelfs hun zogenaamde "broeders" vermoord voor een eigen land. Achteraf hebben ze er spijt van [zeggen ze] en schamen ze zich rot wat ze ons volk hebben aangedaan, vooral ook omdat ze zelf uiteindelijk met lege handen stonden.

De Arameeërs zijn een vredelievend volk dat andere mensen ongeacht hun afkomst of geloof met respect behandelen, volgens de Christelijke leer. Wij zijn een “te” lief volk, dat er alles aan doet om geweld te voorkomen. Eens waren de Arameeërs een groot en machtig (handels)volk met hun land Mesopotamië. Door de komst van de Arabische veroveraars raakten de Arameeërs steeds meer land kwijt. Ze gaven liever hun land weg, dan dat er bloed vergoten moest worden. Jezus Christus wil alles, behalve pijn, oorlog en het kwade. Uiteindelijk is de eeuwenoude Aramese volk bijna alles afgenomen. (Lukas 6:29 "Staat iemand u op de wang, keer hem ook de andere toe")
Wij zijn momenteel een volk zonder staat en zijn wereldwijd erg onbekend.
Er word wel eens zeggen: de rustigste leerling in de klas, krijgt de minste aandacht.

De vredelievende Arameeërs van Mesopotamië hebben altijd geprobeerd om te leven in vrede, liefde, respect en broederschap met andere volken in het Midden-Oosten, daarbij hen te behandelen met broederlijk respect en de wetten van de landen te respecteren wiens onderdanen wij vormden.
Het is echter pijnlijk om te zien dat de hedendaagse realiteit is dat ons volk wordt genegeerd, gediscrimineerd en behandeld als tweederangs mensen in hun eigen landen die nu door andere volkeren wordt bezet en gedomineerd. Als gevolg hiervan worden hun fundamentele Mensenrechten geschonden en proberen sommigen om hen uit te roeien doormiddel van etnische zuivering. Dit laat de wereldgemeenschap zien dat de Aramese levenswijze van liefde, broederschap en respect, niet wordt gedeeld door sommige landen en volkeren van het Midden-Oosten in wiens woordenboek termen als respect, broederschap en vrede helaas onbekend zijn. Het ergste is dat de Arameeërs in geen enkele land in het Midden-Oosten erkend worden als etnische minderheden. We zijn onbekenden geworden in onze eigen oorspronkelijke thuisgebied. Kun je nagaan hoe pijnlijk dit voor ons is?


Soms zou je bijna geloof hechten aan karma.

Aan jou reacties kan ik zien dat je een atheïst bent? Daar heb ik alle respect voor en hierdoor ben je voor mij niets meer of minder dan een Christen. Ik heb je eerder gevraagd om niet alles over één kam te scheren. Dat er slechte moslims zijn, hoeft niet te betekenen dat ale gelovigen incl. Christenen slecht zijn? Als er slechte protestanten of Katholieken zijn, hoeft het niet te betekenen, dat ook de Syrisch-Orthodoxen slecht zijn?

De Syrisch-Orthodoxe Kerk is de eerste kerk dat gesticht is (buiten Palestina) in 37 n.C. door Apostel Petrus. Kortom: de Syrisch-Orthodoxe Kerk is de moeder van alle kerken. De Syrisch-Orthodoxe Kerk heeft in haar 2.000 jaar bestaan nog nooit pijn of bloed laten vloeien voor het geloof. Ons volk heeft alle soorten Genocides meegemaakt, maar keerde, hoe moeilijk dat ook was, elke keer zijn andere wang toe. De Syrisch-Orthodoxe geloof kenmerkt vooral het onderstaande:

Door het leven van Jezus kwam het karakter en de natuur van de Vader openbaar. De
eigenschappen, die de natuur van de Vader kenmerken staan, beschreven in Galaten 5:22-
23: “Liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, mildheid, trouw, tederheid en
zelfbeheersing.”

(Lukas 6:29 "Slaat iemand u op de wang, keer hem ook de andere toe")


Stardust...met deze info probeer ik alleen aan jou duidelijk te maken, dat ik het niet helemaal met jou eens ben dat geloof niet goed is. Ik moet je wel gelijk geven dat ook helaas veel mensen zijn die geloof misbruiken om "slechte dingen" te doen..
ARAMEAN
 
Berichten: 22
Geregistreerd: do 28 jan , 2010 18:34

Berichtdoor Stardust » zo 31 jan , 2010 18:40

Aramean

Je vergist je, ik ben geen atheïst. Alleen heb ik geen boodschap aan welke religie ook.
Dat is gewoon frustratie en woede over wat ik ondervonden heb.
Ik heb een hekel aan onrecht en hypocrisie.
Je kunt best geloven in iets intelligents dat de zaak bestuurt.
Het is ook wetenschappelijk gezien zo ver dat ze moeten toegeven dat het niet op toeval kan berusten.
Maar verder kom je daar niet mee, want het is veel te ongrijpbaar of complex.

Ik heb verder een hekel aan moraaltheologen en demagogen.
Weet veel te goed wat er in de geschiedenis is gebeurd.

Religie is een menselijk maaksel en kan niet anders dan beperkt zijn. God stop je niet in een wekpot.

Maar ik zal iedereen die oprecht vanuit zijn hart met liefde en mededogen wil geloven ten zeerste respekteren.
Vooral omdat ik weet dat het voor miljoenen een troost vormen kan.

Persoonlijk voel ik meer voor de devotie of de mystiek.
Daar hoeft geen god aan te pas te komen.
Ik kan in vervoering raken van muziek of de natuur, een kind, tedere, kleine of grootse dingen en daar zie ik meer goddelijks in dan in een religie.

Het is net als met kunst. Als je het ontleed wordt ze banaal.

Maar met alle respekt voor jouw zienswijze hoor.
Stardust
 
Berichten: 185
Geregistreerd: vr 10 jul , 2009 10:00

Europa: meer rechten voor Arameeërs (Süryaniler) in Turkije

Berichtdoor ARAMEAN » di 02 feb , 2010 11:02

Raad van Europa neemt aanbevelingen Arameeërs (Christenen) over

Benjamin den Butter (dinsdag 2 februari 2010)

De Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa heeft op 27 januari een resolutie aangenomen waarin Griekenland en Turkije ertoe worden oproepen de vrijheid van godsdienst en andere grondrechten van hun minderheden te respecteren. Op verzoek van de Syriac Universal Alliance (SUA), de wereldwijde koepelorganisatie van Aramese federaties, heeft de Vergadering de ontwerpresolutie op een drietal voor Arameeërs cruciale punten geamendeerd.

In de definitieve tekst dringt de Raad van Europa er bij Turkije op aan om niet alleen het grondbezit van het uit 397 na Christus stammende Syrisch-orthodoxe Mor Gabriel klooster te respecteren, maar drukt tevens zijn zorg uit over “de onwettige toeëigening van aanzienlijke stukken grond die historisch en wettelijk toebehoren aan een groot aantal andere Aramese kloosters, kerken en particuliere eigenaren in Zuidoost-Turkije.”

Een tweede amendement dat door de Raad vrijwel ongewijzigd is overgenomen, spoort Turkije ertoe aan de Arameeërs (in Turks: Süryaniler) te “erkennen, te bevorderen en te beschermen als een minderheid die inheems is in Zuidoost-Turkije, in overeenstemming met het Verdrag van Lausanne.” Deze erkenning dient hun onder meer het recht op “eigen onderwijs en het houden van kerkdiensten in hun Aramese moedertaal” te verschaffen.

Ten slotte worden Turkije en Griekenland, dat een slechte staat van dienst heeft waar het de omgang met zijn Turkse minderheid in West-Thracië betreft, gevraagd om op de genoemde punten jaarlijks verslag uit te brengen van hun vorderingen.

Johny Messo, de in Nederland woonachtige voorzitter van de SUA, toont zich uitermate verheugd over dit diplomatieke succes. “Wij gaan de precieze consequenties van deze resolutie nog nader bestuderen, maar wanneer wij met Turkije in gesprek gaan, zullen we die zeker ter sprake brengen. We hebben nu iets om op terug te vallen. Turkije is immers lid van de Raad en wordt geacht zich aan de resolutie te houden.”

De expliciete erkenning van het Aramese volk als niet-islamitische minderheid zoals gedefinieerd in het Verdrag van Lausanne ziet Messo dan ook als essentieel. “Turkije heeft het Verdrag eenzijdig geïnterpreteerd als zijnde alleen van toepassing op Grieken, Armeniërs en Joden, terwijl de tekst daar geen enkele aanleiding voor geeft. Wij wonen al ruim 3000 jaar in dit gebied, maar hebben sinds de oprichting van de republiek nooit het recht gehad om onze eigen scholen op te richten. Verschillende keren heeft de Turkse staat zelfs Aramese leraren gearresteerd en Syrisch-orthodoxe kloosters een verbod opgelegd om onze jeugd in de Aramese taal en het christelijk geloof te onderwijzen. Hopelijk komt daar nu verandering in. Daar gaan wij ons sterk voor maken.”

Het is opvallend dat de Turkse afvaardiging in haar geheel tegen de amendementen heeft gestemd. “Wij zullen de voorstemmers bedanken voor hun steun, en de tegenstemmers willen wij met argumenten proberen te doen inzien dat hun besluit juridisch en moreel gezien niet juist was.”

Messo spreekt zijn dankbaarheid uit jegens de Raad van Europa, en in het bijzonder jegens CDA-kamerlid Pieter Omtzigt, die zich binnen de Raad zeer heeft ingespannen voor de Aramese zaak. “Wij hopen dat ook de SGP en de ChristenUnie zich in de Tweede Kamer en het Europees Parlement zullen inspannen voor het lot van medechristenen in het Midden-Oosten en vragen ook hun om aandacht voor de precaire situatie van ons vergeten volk.”

Afbeelding
ARAMEAN
 
Berichten: 22
Geregistreerd: do 28 jan , 2010 18:34

Berichtdoor Stardust » di 02 feb , 2010 13:30

Nou Aramean

Dat is wel een prachtig resultaat.
Nu maar hopen dat het in de realiteit tot zijn recht komt.
In Turkije stellen mensenrechten immers niets voor.
Wat een overwinning op politiek sociaal etnisch en religeus vlak.
Stardust
 
Berichten: 185
Geregistreerd: vr 10 jul , 2009 10:00

Zweden erkent Genocide 1915!

Berichtdoor ARAMEAN » vr 12 maart , 2010 0:01

Het Zweedse parlement heeft een motie aangenomen die de genocide op de Armeniërs, Arameeërs en Pontische Grieken in het Ottomaanse Rijk erkent in 1915. De motie werd gesteund door een kleine meerderheid van stemmen, 131 tot 130, door vijf van de zeven Zweedse parlementpartijen. Een resolutie van die strekking haalde het met een meerderheid van één stem.

Zweden erkent de uitroeiing van 1,5 miljoen Armeniërs, 250.000 tot 600.000 Arameeërs en ongeveer 350.000 Pontische Grieken in de laatste fase van de keizerlijke geschiedenis van Turkije.

Hans Linde, woordvoerder buitenlands beleid, vertelde de plaatselijke krant op donderdag dat de tijd gekomen was voor Zweden om een standpunt over de kwestie te nemen. “ Ten eerste om te leren herhaling te voorkomen uit de geschiedenis en ten tweede ter bevordering van de ontwikkeling van de democratie in Turkije. De derde reden is om het onrecht dat de slachtoffers en hun familieleden is aangedaan” .

Gustav Blix, politicus, is van mening dat politici geen geschiedenis mogen schrijven. Hij is van mening dat beslissingen over dergelijke kwesties genomen moeten worden door het internationale recht. Blix vreest dat door de erkenning van de genocide het proces tot toenadering tussen Armenië en Turkije wordt belemmerd.

De regering in Stockholm neemt afstand van het besluit en laat weten dat haar houding ten opzichte van Turkije er niet door veranderd is.
In Turkije ligt de zogeheten Armeense kwestie bijzonder gevoelig. Ankara erkent wel dat er rond 1915 honderdduizenden Armeniërs zijn omgekomen, maar vindt niet dat zij planmatig en systematisch zijn vermoord.
Armeniërs en tal van historici spreken al jaren van genocide of volkenmoord. De Turkse regering reageerde getergd op de Zweedse resolutie: premier Erdogan zegde een reis naar Zweden af en riep z'n ambassadeur in Stockholm terug.
Vorige week kwam Turkije al in conflict met de Verenigde Staten, nadat een commissie uit het Huis van Afgevaardigden de genocide had erkend. Ook toen riep Ankara meteen zijn ambassadeur terug voor overleg.

Geen Armeense, maar Ottomaanse genocide
Bron: http://www.refdag.nl/artikel/1279888/Ge ... ocide.html
ARAMEAN
 
Berichten: 22
Geregistreerd: do 28 jan , 2010 18:34

Berichtdoor els » vr 12 maart , 2010 7:29

Ik begrijp niet dat er nog altijd onderhandelingen plaatsvinden om Turkije tot de EU te laten toetreden. Het lijkt mij dat je beter geen relaties aan kan gaan met een land dat ontkent dat ze door middel van genocides en massamoorden hun nationalistische bevolkingspolitiek doorvoeren. Turkije laat openlijk merken hoe ze niet-moslims en mensen van andere culturen verachten. Waarom zou je met open ogen een paard van Troje binnenhalen? Laat ze maar lekker in hun sop gaar koken.

Niet alleen christenen zijn het haasje, atheïsten moeten ze daar ook niet hebben. Atheïstsiche websites worden geblokkeerd. Zelfs de website van Richard Dawkins is in Turkije niet toegankelijk. Ik zou zeggen dat Turkije openlijk spuugt op het westen, dus ik zit echt niet te wachten op het open stellen van de grenzen. Handel drijven heb ik geen probleem mee, maar miljoenen mensen hier binnen halen die zo duidelijk laten merken hoe een afkeer ze van ons hebben is vragen om grote problemen.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor ARAMEAN » do 09 sep , 2010 21:58

Arameeërs eisen erkenning van Turkije

De Federatie van Arameeërs in Duitsland eist erkenning van deze Aramees sprekende groep als minderheid in Turkije. Deze erkenning zou voorwaarde moeten zijn voor toetreding van Turkije tot de EU, verklaarde de voorzitter van de federatie, David Gelen, zondag in Berlijn.

Zonder deze erkenning hebben Aramese Kerken en scholen geen juridische basis voor hun wens taal- en godsdienstonderwijs te kunnen geven. Bij een ontmoeting met Duitse parlementariërs eind maart in Berlijn werd ook gesproken over de erkenning van de Syrisch-orthodoxe Kerk als instelling van publiek recht in Duitsland. Daarnaast kwam de opname van Arameeërs uit Irak en het gevaar van uitwijzing van Arameeërs uit Duitsland naar Syrië ter tafel.

Verder onderwerp van gesprek was de dreigende onteigening van het klooster Mor Gabriel in Zuidoost Turkije. Er lopen rechtszaken tegen het Syrisch-orthodox klooster over grondbezit. Drie koerdische leiders van buurdorpen claimden na opmeting van het land vorig jaar grondgebied dat bezit van het klooster is.

Bij deze eis is geen rekening gehouden met de al 70 jaar geleden vastgelegde grenzen. Toegezegd werd dat een werkgroep van de parlementaire commissie voor mensenrechten binnenkort een reis naar Turkije zal maken. Dan zal op verzoek van de Arameeërs ook het klooster Mor Gabriel bezocht worden en zullen gesprekken plaatsvinden met plaatselijke autoriteiten. (KN/KNA)

Link: http://www.katholieknieuwsblad.nl/archi ... an_turkije
ARAMEAN
 
Berichten: 22
Geregistreerd: do 28 jan , 2010 18:34

Berichtdoor Stardust » vr 10 sep , 2010 18:23

Ach ja de Coitus interruptus van de ambassadeur.
Dat staat toch in geen verhouding met de genocides die historisch zijn aangetoond?
De beledigde partij spelen is een truc om oorzaak en gevolg om te keren.
De Armeniërs hebben alle reden om hun aanklachten tegen Turkije aan de internationale grote klok te hangen.

Dat daar een denkbeeldige bruskering van de politiek wordt gebruikt om de westerse wereld tot andere gedachten te bewegen is een krijgslist.

Het middenoosten weigert immers schuld te bekennen.
De lafheid van de westerse politiek en media en verder de handelsbelangen zullen wel bepalen of dit land aan de EU mag deelnemen.

Niemand maakt zich druk om Tibet waar ook een genocide plaatsvond door agressieve buurman China. Amerika waagt het niet deze Bulldog iets te verwijten.

Het behoort over het algemeen tot het bekende slachtoffergedrag voorwenden van een agressor om zaakjes naar hun hand te zetten. Wel wetend wat een effekt de Islam in europa daarmee heeft bereikt.

Als ze hier de sluizen nog verder openzetten lopen tientallen miljoenen Turken de EU binnen en zullen we hier in de korste keren niet meer weten wat vrijheid betekent of een eigen identiteit en cultuur of zelfs maar bestaansrecht. Het Christelijke geloof bijvoorbeeld is hen een doorn in het oog. Dat alles uiteraard om een machtspiramide te bouwen onder één noemer.

Waarom moet de hele wereld door Turken worden ingevuld?
Waarom beperken ze hun voortplanting niet zodanig dat ze in eigen land kunnen leven? Maar het belangrijkste is dat we hier een oceaan van goedkope slaven nodig hebben omdat de drogreden van de vergrijzing als spookbeeld aan de horizon grijnst.
Hoe meer armoede, hoe rijker de bovenlaag.

De Hype van de groeieconomie moet doordraaien, maar de goedkope produktie en arbeidskrachten uit arme landen ondermijnen onze uit de pan gerezen kosten en prijzen.
Zonder die economisch arme of zwakke landen zou het westen geen levensvatbaarheid meer hebben.

Moraal telt niet waar het geld rolt.
Stardust
 
Berichten: 185
Geregistreerd: vr 10 jul , 2009 10:00

Berichtdoor els » vr 10 sep , 2010 21:35

Het mooiste van alles is dat de Turken niet eens inheems zijn in Turkije. Zij zijn het die dit gebied binnen kwamen en hebben geïslamiseerd, en nu denken ze dat zij de oudste rechten hebben in dit land. Ze zijn zo getekend door geschiedvervalsing dat ze niet eens weten dat de Grieken en Arameeërs hier al veel langer woonden. Maar intussen klaagt Erdogan steen en been over Israël, in plaats van de hand in eigen boezem te steken.

Ik wou nog even linken naar voor de geschiedenis van Turkije, en kijk eens wat daar voor interessants staat over de Assyriërs... nada. Ze zijn alvast uit de geschiedenis gewist, samen met de Armeniërs.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor ARAMEAN » za 11 sep , 2010 17:18

els schreef:Het mooiste van alles is dat de Turken niet eens inheems zijn in Turkije. Zij zijn het die dit gebied binnen kwamen en hebben geïslamiseerd, en nu denken ze dat zij de oudste rechten hebben in dit land. Ze zijn zo getekend door geschiedvervalsing dat ze niet eens weten dat de Grieken en Arameeërs hier al veel langer woonden. Maar intussen klaagt Erdogan steen en been over Israël, in plaats van de hand in eigen boezem te steken.


Dit klopt, want de huidige Zuid-Oost Turkije was vroeger Tur Abdin, in het Aramees genoemd. Tur Abdin was het noorden van Mesopotamia (Aram-Naharaim). De Arabieren in Syrië weten bijv. wel dat hun land vroeger van de Arameeërs (Syriërs) was.


Ik wou nog even linken naar voor de geschiedenis van Turkije, en kijk eens wat daar voor interessants staat over de Assyriërs... nada. Ze zijn alvast uit de geschiedenis gewist, samen met de Armeniërs.


De oude Assyriërs van de vroegere Assyrische Rijk bestaan ook niet meer (sinds 605 v.C.). Er zijn tegenwoordig helaas wel een groepje personen die zich vanwege politieke redenen "Assyriërs" noemen. Deze mensen zijn van oorsprong Arameeërs, die afstand hebben genomen van hun Aramese identiteit, nadat ze in de 19e eeuw werden gehersenspoeld door de Engelse (Angilicaanse) missionarissen. Zie onderstaande link voor meer info.

Geestelijke Aramese Genocide
Link: http://www.aramnahrin.org/Dutch/Aramese ... nocide.htm
ARAMEAN
 
Berichten: 22
Geregistreerd: do 28 jan , 2010 18:34

Berichtdoor ARAMEAN » do 16 sep , 2010 20:45

Nieuwe grondwet Turkije
Ben van de Venn - 15-9-2010 9:53 uur

Premier Recep Tayyip Erdogan trok afgelopen maart de Turkse ambassadeurs uit Washington en Stockholm terug. Wat was het geval? In de VS en Zweden waren resoluties aangenomen die de genocide op Armeense en Aramese christenen in het begin van 20e eeuw erkenden. Heeft dit besluit om een uiterst goed gedocumenteerde waarheid te ontkennen iets te maken met de grondwetsherziening waarmee de Turken afgelopen zondag ingestemd hebben? Wel degelijk. De 28 amenderingen houden onder meer in dat de scheiding der machten op losse schroeven komt te staan. Nieuwe rechters zullen in de toekomst benoemd worden door het parlement, waarin Erdogans partij de meerderheid heeft, en door Erdogan zelf. In de aanloop naar de verkiezingen in juli 2011 krijgt diezelfde Erdogan op die manier veel ongecontroleerde macht. Aangezien ook de militairen terug de kazerne in gedirigeerd worden, hoeft hij ook van die kant niets te vrezen.

De enthousiaste reactie in het Westen – de Amerikaanse president Obama feliciteerde de premier telefonisch – gaat voorbij aan de weinig democratische manier waarop de uitslag tot stand gekomen is. Van een breed maatschappelijk debat over deze majeure ingreep was nauwelijks sprake. Bovendien kon er in het referendum niet gestemd worden over de afzonderlijke amandementen. Het was take it or leave it, alles of niets.

Natuurlijk, het lijkt op het eerste gezicht goed dat de macht van het leger wordt ingeperkt, maar datzelfde leger heeft het land wel meermaals behoed voor een afglijden naar de islamisering die Erdogan voorstaat. Zo mag ook de uitbreiding van het Hooggerechtshof met zes opperrechters en het toevoegen van vijftien leden aan de machtige raad van rechters een versterking van de rechtsstaat lijken, maar die geeft Erdogan ook de macht deze rechtsorganen via zijn AK-partij pro-islamitisch te maken. Tenslotte komt die partij voort uit islamitische bewegingen die een verleden hebben van islamisering van het land.

De hele operatie moet Turkije klaarmaken voor de EU, heet het. Maar voor die toetreding moet wel aan de criteria voldaan worden die de EU in 1993 in Kopenhagen formuleerde. Wezenlijk onderdeel daarvan is het eerbiedigen van de rechten van minderheden. De christelijke minderheid ontbeert echter veel rechten. Christenen mogen geen kerken bouwen, omdat ze geen rechtspersoon vertegenwoordigen. De priesteropleiding van de Grieks-orthodoxe Kerk op het eiland Halki is gesloten en de Grieks orthodoxe patriarch mag zich niet de kerkrechtelijk juiste kwalificatie ‘oecumenisch' aanmeten. Bovendien moet de kwestie Cyprus nog opgelost worden – Turkije is het enige land dat het Griekse deel van het eiland niet erkent – en de grens met buurland Armenië dient geopend. Maar aan al deze hobbels op weg naar de EU, verandert de grondwetswijziging geen jota.

Bron: http://www.katholieknieuwsblad.nl/archi ... e_grondwet
ARAMEAN
 
Berichten: 22
Geregistreerd: do 28 jan , 2010 18:34

Berichtdoor Stardust » zo 19 sep , 2010 9:34

Het Europees parlement is volstrekt ondemocratisch.
Het heeft zichzelf geïnstalleerd en verkozen.
De Grondwet is nooit aangenomen omdat het referendum geen succes bleek heeft men maar besloten om dit niet verder uit te proberen en als aangenomen te beschouwen. Tegen deze brutale zet is nooit geprotesteerd. De Euro is zonder referendum doorgedrukt en omdat die veel te duur is uitgevallen kost die ons op alle vlakken een vermogen door enorme prijsstijgingen.
Zeggenschap of invloed hebben we niet op deze moloch, het beest uit de openbaringen.
Het is absoluut griezelig wat een machtspiramide er aan het onstaan is, waar Big Brother net als het symbool op de dollar en in Egypte het oog van Horus voorstellend alles letterlijk ziet en controleert.
Democratie is een fictie. De macht dicteert de politiek, controleert en censureert de media, de financiële gang van zaken enz.
Dat is allemaal al jaren voordien uitgedacht en verloopt geheel volgens plan. Wij mogen wat marionetten installeren die dansen naar de touwtjes van onzichtbare regisseurs.
Stardust
 
Berichten: 185
Geregistreerd: vr 10 jul , 2009 10:00

Berichtdoor ARAMEAN » za 23 okt , 2010 0:13

Lezing over de invloed van de Aramese taal en de Syrische/Aramese christenen.

Spreker: Prof. dr. Hans Jansen

Tijd: inloop 19.30 uur
Datum: Zaterdag 23 oktober 2010
Locatie: Platform Aram, Vlierstraat 93 Enschede

Prof. Hans Jansen is een bekende Nederlander en daarnaast ook een bekende getuige van Geert Wilders.

Wilders beschuldigt raadsheer van maffiapraktijken
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... tijken.htm
Laatst bijgewerkt door ARAMEAN op za 23 okt , 2010 13:15, in totaal 1 keer bewerkt.
ARAMEAN
 
Berichten: 22
Geregistreerd: do 28 jan , 2010 18:34

Berichtdoor els » za 23 okt , 2010 0:18

Jammer, Enschede is een beetje ver weg, anders was ik er zeker heen gegaan. Wanneer is die lezing trouwens, ik zie er geen datum bij staan.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor ARAMEAN » za 23 okt , 2010 13:16

els schreef:Jammer, Enschede is een beetje ver weg, anders was ik er zeker heen gegaan. Wanneer is die lezing trouwens, ik zie er geen datum bij staan.


De lezing is vanavond om 19.30 uur bij de Aramese cultuurvereniging Platform Aram in Enschede. Zie hun forum voor meer info.
ARAMEAN
 
Berichten: 22
Geregistreerd: do 28 jan , 2010 18:34


Keer terug naar Midden-OostenWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron