Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

Internationale vrouwendag

Plaats hier mededelingen, informatie, aankondigingen van evenementen of bijeenkomsten, workshops, demonstraties etc.

Berichtdoor els » za 06 maart , 2004 23:04Volgens minister De Geus van Sociale Zaken is de emancipatie van witte vrouwen zo ongeveer af terwijl er bij de moslim vrouwen een wereld te winnen is. Aan de vooravond van vrouwendag peilt De Balie of dit waar is.

***live uitzending!***

Vrouwen bekleden lagere posities dan mannen, nemen meer zorgtaken op zich en worden veel minder vaak naar hun mening gevraagd door de media.
Is dat hun eigen keuze (laat die mannen zich maar doodwerken en belangrijk doen), is het hun eigen schuld (moeten ze maar ambitieuzer zijn) of hebben ze toch nog steeds minder kansen? En zitten moslimvrouwen op die politieke aandacht te wachten? En zo ja wat willen ze veranderen en wat voor steun hebben ze hierbij nodig? En waarom griezelen veel jonge vrouwen van de woorden feminisme en emancipatie?

In drie korte lezingen en gesprekken wordt gezocht naar antwoorden op deze vragen. Mirjam de Rijk (voorzitter Vrouwen Alliantie) over eigen schuld of eigen keus, Bertien Minco (Bureau Beeldvorming en Diversiteit Publieke Omroep) over vrouwen in of buiten beeld en Ceylan Weber (Vereniging van Nederlandse Moslimvrouwen) over de emancipatie van moslimvrouwen.


Hopelijk denk ik eraan te luisteren. :heks:
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor els » zo 07 maart , 2004 0:24

Zondag 7 maart: Buitenhof over internationale vrouwendag8 maart linksMoslimvrouwen nieuwe doelgroep feminisme

RIJSWIJK - De Internationale Vrouwendag op 8 maart krijgt dit jaar meer aandacht dan ooit tevoren. In meer dan 55 Nederlandse gemeenten vinden allerlei activiteiten plaats. Nu de feministische strijd op veel vlakken gewonnen lijkt, gaat de aandacht steeds meer uit naar allochtone vrouwen in Nederland.


Weinig vrouwen in top universiteiten
Van onze verslaggever

DEN HAAG - De helft van de universiteiten in Nederland heeft niet één vrouw in een bestuursfunctie. Van de 275 bestuursfuncties bij de veertien universiteiten in Nederland worden er dertien door vrouwen bekleed. In het kader van de Internationale Vrouwendag (8 maart) is een postercampagne begonnen om beleidsmakers op deze cijfers te wijzen.Posters attenderen op beperkt aantal vrouwen in universiteitsbesturen
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam


Keer terug naar mededelingen, aankondigingen, informatieWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron