Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

12e Lamas Godinconferentie in Glastonbury

Plaats hier mededelingen, informatie, aankondigingen van evenementen of bijeenkomsten, workshops, demonstraties etc.

12e Lamas Godinconferentie in Glastonbury

Berichtdoor Zunrita » wo 25 jul , 2007 17:26

Rond het brood-wijn-en-vruchtenfeest Lamas op 1 augustus, wordt gedurende de week van zondag 29 juli tot maandag 6 augustus in Glastonbury, Engeland, de twaalfde grote Godinconferentie gehouden. Dit jaar met de Oudevrouw (Crone) als middelpunt. Voor alle informatie:
http://www.goddessconference.com/index. ... &Itemid=27

Ik kreeg deze aankondiging via de nieuwsbrief van
Max Dashu
Suppressed Histories Archives
http://www.suppressedhistories.net
Real Women, Global Vision

Max Dashu is een onafhankelijke geleerde die al sinds de vroege jaren zeventig informatie verzameld over onderdrukte vrouwengeschiedenis en vrouwenculturen.
Zunrita
 
Berichten: 219
Geregistreerd: za 13 nov , 2004 22:42

Berichtdoor els » wo 25 jul , 2007 17:50

Bedankt voor de tip, Zunrita.

Ik had ooit al eens een artikel van Max Dashu vertaald, althans, een deel ervan.

http://www.nissaba.nl/godinnen/pivot/entry.php?id=19

Misschien moet ik dat maar weer eens vaker doen, ze schrijft over interessante dingen maar is helaas veel te weinig bekend.

Ga je erheen, trouwens?
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Zunrita » wo 25 jul , 2007 22:51

Ha Els,

Nee, ik ga er niet heen. Daarvoor ben ik tezeer een Einzelgänger een solitaire zogezegd, die haar religieuze aandoeningen graag voor zichzelf houdt in be- en uitleven. :bloos:

Het is niet alleen een conferentie maar ook een serie religieuze bijeenkomsten met een sterke wiccan en/of druïdische toon, of anders die van de Priesteressen van Avalon, de club van ene Kathy Jones <http://www.kathyjones.co.uk/> Allemaal nieuwe stromingen die ontwikkeld zijn na de jaren zestig al willen ze graag anders doen geloven. Niet dat ze daarom niet zouden deugen..

Ik heb een geheel andere, strikt individuele, zelf samengestelde richting.

Dashu is inderdaad heel erg goed. Geen zwever ook. Ik zit (of zat) wat de aanpak van mijn vroegere lezing Zij met de 10.000 namen - Vrouwelijke godsbeelden in politiek-historisch perspektief betreft, erg op haar aanpakspoor. De link naar haar site staat ook op mijn blog: http://my.opera.com/eitaps/info/
Mijn nicks aldaar zijn <eitaps> en <Kaat Schille>
Er staat ook iet over 'Baubo en Iambe godinnen van plezier'.

Alles goed bij jou?

Groet,
Fried aka Zunriet
Zunrita
 
Berichten: 219
Geregistreerd: za 13 nov , 2004 22:42

Berichtdoor els » do 26 jul , 2007 0:34

Ik ga ook niet, ik vind het te ver. Als het dichterbij was geweest, was ik misschien toch wel gaan kijken, als ik tenminste werd toegelaten, want ik ben nogal snel sceptisch. Op zich vind ik het wel leuk als er dingen georganiseerd worden, maar ik vind het minder als er een centrale ideologie achter zit. Wat dat betreft ben ik ook te individualistisch, ik wil nooit erg goed passen in een stramien, zelfs niet als het 'vrouw-positief' is.
Maar het zou toch interessant kunnen zijn. Ik vind het ook wel qua tijdsgeest interessant om er meer van te weten, want mij zegt het verder helemaal niets.

Wat een leuk weblog trouwens. Leuk stuk over Baubo en Iambe ook. Wat het vernielen van die sheila-na-gig beelden, er is pas nog een hele beroemde vernield, de sheela van Buncton.

http://www.sheelanagig.org/ (klik daar op Buncton, dan kun je lezen hoe ze hem hebben weggebeiteld.)

zit (of zat) wat de aanpak van mijn vroegere lezing Zij met de 10.000 namen - Vrouwelijke godsbeelden in politiek-historisch perspektief betreft, erg op haar aanpakspoor.


Klinkt interessant. Heb je dat ook wel eens ergens online gezet?

Wat mijn wedervaren betreft, ik heb op het moment eigenlijk veel tijd en wil m'n site opnieuw op poten zetten, meer schrijven etc. Technisch heb ik inmiddels een paar dingen afgerond, maar de creativiteit wil maar niet komen... :?
Nu heb ik me voorgenomen dan maar zonder creativiteit een paar dingen te gaan schrijven, want anders gebeurt er gewoon niets, en dat is nou zo jammer omdat ik tijd heb.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Zunrita » vr 27 jul , 2007 16:21

els schreef:[...]Wat het vernielen van die sheila-na-gig beelden, er is pas nog een hele beroemde vernield, de sheela van Buncton.
http://www.sheelanagig.org/ (klik daar op Buncton, dan kun je lezen hoe ze hem hebben weggebeiteld.)


Ze zijn onder de christelijke onderdrukking op veel plaatsen vernietigd. Omdat alle 'lustgodinnen' (zoals ook Jambe en Baubo) nooit in combinatie met mannelijke figuren worden aangetroffen, mogen we er zonder meer vanuitgaan dat het in deze personages over de vrouwelijke lust pur sang gaat. Dat zal veel (patriarchale) mannen niet zinnen.

zunrita schreef:zit (of zat) wat de aanpak van mijn vroegere lezing Zij met de 10.000 namen - Vrouwelijke godsbeelden in politiek-historisch perspektief betreft, erg op haar aanpakspoor.

els schreef:Klinkt interessant. Heb je dat ook wel eens ergens online gezet?

Nee, ik deed het destijds uit mijn hoofd met alleen enkele aantekeningen en heel veel illustraties, sieraden, beeldjes en andere artefacten. Ik legde juist daarop de nadruk omdat veel mensen destijds (1993-94) nog volstrekt onwennig stonden tegenover het idee dat er ooit een andere hoofdgodheid was geweest dan de vadergod, christelijk of anderszins. En nu is er al zoveel online te vinden dat daar mijn bescheiden bijdrage niet meer bijhoeft. Ik beperk me tot enkele high-lights in mijn ogen..

els schreef:[Wat mijn wedervaren betreft, ik heb op het moment eigenlijk veel tijd en wil m'n site opnieuw op poten zetten, meer schrijven etc. Technisch heb ik inmiddels een paar dingen afgerond, maar de creativiteit wil maar niet komen... :?
Nu heb ik me voorgenomen dan maar zonder creativiteit een paar dingen te gaan schrijven, want anders gebeurt er gewoon niets, en dat is nou zo jammer omdat ik tijd heb.


Het meeste werk is transpiratie en die inspiratie komt vanzelf terug als je het niet probeert te dwingen. Ik merk het aan mijn blog, en aan mijn gedichten en verhalen. Gewoon aan de slag! Vaak gaat het dan gewoon stromen.

Succes en lieve groet,

Zunrita
Zunrita
 
Berichten: 219
Geregistreerd: za 13 nov , 2004 22:42

Berichtdoor PP » vr 27 jul , 2007 19:29

Ik vond het leuk hier iets te zien over de sheela-na-gig en ik heb er een apart onderwerp over geopend: http://www.nissaba.nl/nisphp/viewtopic.php?p=7515#7515
PP
 
Berichten: 21
Geregistreerd: vr 19 jan , 2007 16:57


Keer terug naar mededelingen, aankondigingen, informatieWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron