Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

Khadaffi

Plaats hier nieuwsberichten.

Oude nieuwstopics worden verplaatst naar een forum waar ze beter in thuishoren.

Khadaffi

Berichtdoor Stardust » do 24 feb , 2011 16:07

Eindelijk is weer overduidelijk te zien wie Kadhaffi in werkelijkheid is. Geen bekeerde vrome Moslim die in nederige tenten woont,
Maar een ellendig soort terroristische rat (A la Arafat), een megalomane tiran, die in zijn waanzin zijn eigen bevolking uitmoordt en geen middel onbeproefd zal laten om aan de macht te blijven, schreeuwend als een krankzinnige op een verlaten balkon als een Saddam, die hem voorgegaan is naar het infernale ondermaanse met een duidelijk sissend familietrekje.

Misschien bespeelt hij, zo als het een Horrorfilm betaamt, een pompeus pijporgel, terwijl zijn paleis in rook opgaat?
Eigenlijk hoort hij gestoken in een dwangbuis in een isoleerkamertje van de psychiatrie, waaruit hij volgens mij helaas ontsnapt is.

Met bloedig geweld slaat hij elke tegenstand neer en bombardeert zijn steden. Looft Judaspanningen uit aan wie de verraders verraadt. Intussen heeft hij het toch al arme land net als alle dictators voor hem leeggeroofd van natuurlijke grondstoffen en zich onmetelijk verrijkt. Maar nimmer is het genoeg voor de hebzuchtigen, ze willen de absolute, totalitaire macht, terwijl hun aardse bestaan beperkt zal zijn en hen hopelijk de hel wacht.

Dat is nu een voorbeeld van een godscomplex dat een grenzeloze egoinflatie heeft veroorzaakt.

Nu maar hopen, dat we geen "bevriend staatshoofd" hebben beledigd of op vrome tenen hebben getrapt? :evil: Grrrr.
Stardust
 
Berichten: 185
Geregistreerd: vr 10 jul , 2009 10:00

Berichtdoor els » za 05 maart , 2011 14:54

Hai Stardust, weekje later...

Het is inderdaad een bizarre klucht. Khadaffi is wel consequent in zijn gestoorde narcisme. Terwijl de hele wereld kan zien wat er aan de hand is beweert hij onbewogen dat het hele volk op zijn hand is en dat Al Qaeda achter de chaos en de demonstraties ziet.

Het ergste bij dit soort mensen is dat ze altijd een hele grote aanhang van onbetrouwbare misdadigers achter zich aan hebben, dankzij wie ze niet van hun positie te verdrijven zijn. En Egypte was het leger niet bereid om het volk plat te walsen, maar in Lybië lijkt dat amper een probleem te zijn. Zou interessant zijn om eens uit te pluizen hoe dat komt. Ik heb er wel eens een verklaring voor gelezen, ik weet niet of dat hier van toepassing is. Het komt er op neer dat je het geboefte dat je nodig hebt voor bescherming en het vergaren van rijkdom rijk moet belonen, zodat ze loyaal aan je blijven. Heeft twee voordelen, want er ontstaat ook nog eens een mythe dat je zo slecht nog niet bent, en dat je 'goed' bent voor je mensen.

Als je het leger en je marionetten slecht behandelt, zullen ze sneller geneigd zijn partij te kiezen voor opstandelingen. Maar als uiteindelijk de tegenpartij wint, moet die de soldaten en andere marionetten weer goed gaan belonen, dan zullen ze weer net zo makkelijk de volgende tiran steunen. Je moet dan wel een paar koppen laten rollen voor het plaatje natuurlijk.

http://www.tijd.be/nieuws/politiek_-_ec ... 8-3143.art

Citaat uitgezonden via de Libische staatstelevisie:

'Ik wil de wereld eraan herinneren dat de officieren en ik sinds 1977 de macht hebben overgedragen aan de bevolking. We zullen iedereen die daaraan twijfelt de ogen uitsteken', zei Khadaffi in een zaal in Tripoli waar onderdanen hem toejuichen.


De kolonel is ervan overtuigd dat iedereen de straat opkomt om voor hem te supporteren. 'Wat is er mis, broeders? Alles is ok. Trouwens, van welk ambt zou ik moeten aftreden? Ik ben geen premier of president.'


:roll:

Doet ook denken aan de toestand in Irak toen de Amerikanen al lang en breed Baghdad belegerden, en de Iraakse overheid onder leiding van informatieminister Al Sahaaf maar vol bleef houden dat alles onder controle was. Dat was trouwens ook een clown.

http://www.youtube.com/watch?v=s27Oq5ot0ZI

Stardust schreef:Nu maar hopen, dat we geen "bevriend staatshoofd" hebben beledigd of op vrome tenen hebben getrapt? :evil: Grrrr.


Nou... het schijnt dat je een beetje aan de olievoorraden moet denken voor je tekeergaat.

http://www.tijd.be/dossier/volksopstand ... 0-2612.art

Westerse overheden hebben tot nu toe vermeden om over een embargo op Libische olie te spreken omdat ze vrezen dat zoiets de olieprijzen nog meer zou doen stijgen.
Vrijdag steeg de prijs in Londen tot 116,49 dollar per vat Brent-olie nadat duidelijk werd dat de gevechten in Libië zich steeds meer om en rond oliegebieden concentreren.


Er zijn dus wel grenzen aan het afwijzen van Khadaffi.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Stardust » za 05 maart , 2011 16:21

Ik vraag mij altijd af hoe zo iemand aan een aanslag ontsnapt want het kan niet te moeilijk zijn om hem even op te blazen, daar zijn ze de Moslims immers heel goed in.
Zelf is hij al behoorlijk opgeblazen. :p

Hij is dik bevriend met Berlusconi, een maffiabaas als we de berichten kunnen geloven. Kdahaffi zelf is zeker een maffialid.

Iedereen die aan de top staat is corrupt, daarop bestaan vrijwel geen uitzonderingen. Macht corrumpeert immers.

Volgens mij is het allemaal theater en worden die toestanden geregisseerd om de wereldopinie te manipuleren. Draai de geldkraan dicht en hij staat snel genoeg droog. Maar zoals Bush en de geallieerden rijk zijn geworden met de Nazi's, zijn ze nog rijker geworden met de verkoop van olie en wapens tijdens de Iraq oorlog.

Ze gooien alles plat om na de oorlog nog meer te verdienen met de wederopbouw. Oorlog wordt immers lang van tevoren gepland met een zakelijk doel. Want Koeweit bijvoorbeeld stelde niets voor als er geen olie zou zijn. Afghanistan is alleen maar interessant omdat er veel olie en gas te vinden is naast erts.
Dat men er verder nog in het stenen tijdperk leeft is toch geen probleem? So what?

Deze gek is tot alles in staat en neemt desnoods het hele land mee in een tochtje naar de hel. Saddam immers wilde ook een atoombom voor het geval zijn Mother of Wars niet zou slagen.
Met één druk op de knop zouden ze alles opofferen zodat niemand na hen er nog iets aan heeft.

De vent is echt geflipt, dat zie je toch aan zijn waanzinnige toespraken en ingebeelde symphatie van het volk.
Hitler was ook zo. Liever iedereen dood dan toegeven dat hij verloren had. Soort kapitein op het zinkende schip vol ratten.

Oh, maar ze zullen zich de olie niet laten ontsnappen hoor.
Maar geld en dus ook het zwarte goud stinkt niet waar het ook vandaan komt. Het maakt de oliebaronnen niets uit dat er mensen sterven.
Als hij echt gevaarlijk wordt volgt een militaire interventie.

Ze bezorgen je zo een "precisie bom".

Knopje Exit.
Khadafinito :lach2:
Stardust
 
Berichten: 185
Geregistreerd: vr 10 jul , 2009 10:00

Berichtdoor els » za 05 maart , 2011 18:41

Nou, wat opblazen betreft, ik lees net dat de jihad tegen Kadhaffi al afgekondigd is, dus hij zal wel niet lang meer hebben. :p

Maar zoals Bush en de geallieerden rijk zijn geworden met de Nazi's, zijn ze nog rijker geworden met de verkoop van olie en wapens tijdens de Iraq oorlog.
Ze gooien alles plat om na de oorlog nog meer te verdienen met de wederopbouw.


Precies. Hier komt de economie van Milton Friedman en zijn Chicago Boys om de hoek kijken. Rampen moeten worden aangegrepen (desnoods gecreëerd of gesimuleerd) om veranderingen door te drukken die moeilijk te realiseren zijn in normale omstandigheden, omdat ze niet in het belang zijn van het volk. Na een ramp zijn mensen niet alert genoeg om te zien wat er zich afspeelt.
Dus de plunderelite, in welk jasje dan ook, kijkt altijd uit naar omstandigheden als deze om 'democratie, werkgelegenheid, mensenrechten en know how' te brengen, ten gunste van moderne Krupps en IG Farbens. Naomi Klein heeft dat beschreven in The Shock Doctrine.

http://nl.wikipedia.org/wiki/De_shockdo ... apitalisme

(Religies kennen dat trucje trouwens nog veel beter. Elke ramp is een straf van god omdat mensen gods wetten niet genoeg volgen, dus volgt er meer onderwerping aan de religie.)

De vent is echt geflipt, dat zie je toch aan zijn waanzinnige toespraken en ingebeelde symphatie van het volk.
Hitler was ook zo.


Inderdaad. Veel dictators komen niet over als normale mensen, maar gedragen zich heel geaffecteerd en theatraal. Misschien is het een soort ultiem narcisme, waarbij de laatste schijn van normale menselijkheid is verdwenen. Ze zijn meer karikaturen van heersers, maar helaas zijn ze wel gevaarlijk, evenals de mensen die ze om zich heen verzamelen.

Oh, maar ze zullen zich de olie niet laten ontsnappen hoor.


Interessant. Afghanistan en Irak waren al doelen van de VS en Engeland voor de aanslag op de Twin Towers. Deze aanslag werd gebruikt als legitimering om oorlogen te ontketenen die al in de planning lagen. Maar de chaos in het Midden Oosten komt veel onverwachter (althans... toch? :cool: ). Benieuwd hoe dit gaat werken. Het is niet ondenkbaar dat de opstanden worden overgenomen door reliefanaten die alle ellende in het middenoosten wijten aan de VS en de joden. Dan kan het westen mooi naast de pot piesen. Moeten we 'groene stroom' gaan opwekken.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Stardust » za 05 maart , 2011 19:12

De chaos in het middenoosten is natuurlijk ook voorbereid, die komt echt niet uit de lucht vallen. Meerdere landen zijn immers in de opstandingen betrokken. Reken maar dat de soepjurken in hun mosketen de boel ophitsen, ze zien hun kans schoon.

Weet je, tijdens de WWII werd Hitler riant voorzien van brandstoffen en staal om hem in het zadel te houden, want winst was belangrijker dan mensen. Na de WWII werden de Nazi's via de "Rattenroute" van het Vaticaan met priesterkleding en financiële middelen weggesluisd naar onder andere Zuid Amerika, waar ze welkom waren met hun kennis. De grootste schurken hebben de CIA opgezet. Zo verdiende men aan twee kanten.

Hitler was een poging om Europa onder een noemer te brengen. Zoals dat nu iets vreedzamer is gegaan met de EU, maar wel illegaal, ze hebben gewoon zichzelf geïnstalleerd en doen of het democratisch is verlopen.

In Afghanistan wordt de route langs de gaslijn prima verdedigd.
De Opium laten ze welig groeien, want daar verdient de Maffia fors aan en de CIA zorgt samen met militaire vliegtuigen voor het transport. De concurrentie bestrijdt je op die manier "legaal" terwijl je je corrupte zaakjes veilig stelt met behulp van die zelfde overheid. De Opiumteelt is veel te belangrijk, ook voor het leger want die knapen stoken drugs om hun ellende te vergeten.
Niets is eenvoudiger dan de Papavervelden plat spuiten, maar daar denkt niemand aan schijnbaar, waarmee de financiëring van de zogenaamde oorlog is rondgebreid. Nota bene de winsten worden gebruikt "om de dollar te redden".

Je kijkt nergens van op, want het is erger dan je fantasie en je zou er een tikje cynisch of paranoïde van worden. De Nazi's wisten het al; hoe groter de leugen hoe eerder men hem geloofd.
Omdat het ondenkbare ondenkbaar is, aldus Hoover.

Of Churcill: de leugen reist de halve wereld rond voor hij ontmaskerd wordt. Dat hebben de grote jongens prima begrepen.
Doe je voor als vriend en besteel ze tegelijk. Of creëer een vijand en verdien eraan. Pearl Harbor was ook een perfekt georganiseerde misdaad om deel te nemen aan de WWII.
Daar is een groot incident voor nodig waar iedereen boe over roept en schande. Bovendien moesten ze een gelegenheid scheppen om hun speeltje uit te testen, de kersverse kernbom.

Groene stroom waarvoor mensen worden overgehaald is pure fictie. Het is een misleidende gedachte waar groen links furore mee probeert te maken maar het is gebakken lucht.
We hebben geen of nauwelijks groene stroom.
Geen, omdat het niet renderend kan zijn (zeker niet op zee.)
Verder omdat het hele groene gedroom op susidies draait want het werkt niet rendabel en de backup moet van fossiele of andere vormen van stroomopwekking worden betaald.

De groene hype kost miljarden. Zonnepanelen werken ook niet rendabel. Pas gepubliceerd door het ministerie VROM nota bene. Het is een complete mythe, maar we dwalen af van het Oosten, waar de zon altijd schijnt en zonnepanelen dus beter zouden passen op de mosketen dan de soepjurken met hun fatwa's en religieus fanatisme.

Rothschild meen ik heeft ooit gezegd; "de beste tijd om te handelen is als het bloed door de straten vloeit."
En verder maakte het hem niets uit wat voor religie of belijd er in een land werd gevoerd, zolang hij maar aan de geldkraan zat.

Zodoende denk ik dat de meest repressieve godsdienst uitstekend past bij die feodale slavenhandel in mensenvlees.
Stardust
 
Berichten: 185
Geregistreerd: vr 10 jul , 2009 10:00


Keer terug naar NieuwsWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron