Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

Venusbeeld gevonden in kanaal in Keulen

Plaats hier nieuwsberichten.

Oude nieuwstopics worden verplaatst naar een forum waar ze beter in thuishoren.

Berichtdoor els » di 28 sep , 2004 22:38Keulen 27 september 2004

Bouwlieden in de west-Duitse stad Keulen hebben een kostbaar beeld van Venus gevonden uit de Romeinse tijd, zei de directeur van het Romeins-Duitse Museum van de stad maandag. De 1600 jaar oude vondst, die was opgegraven op een diepte van vijf meter tijdens het uitdiepen van het kanaal, was 'zeer zeldzaam voor de gehele Romeinse periode in Duitsland', ze professor Hansgerd Hellenkempfer.
Het beeld, dat zijn hoofd en benen mist, heeft een naakt lichaam van carrara-marmer.
"Omdat er geen thermische baden of tempels in dit gebied waren, nemen we aan het beeld behoorde tot een rijk landgoed', zei Hellenkempfer. Hij zei dat het beeld waarschijnlijk was gemaakt in wat tegenwoordig Italië is, verpakt in stro en vervoerd naar Keulen, dat in die tijd, de eerste eeuw, deel uitmaakte van het Romeinse rijk. "De delicate borsten wijzen op deze periode. Later werd de vorm robuuster," zei hij.

Hellenkemper suggereerde dat het beeld behoorde tot het landgoed van een rijke grondeigenaar tot Keulen in het jaar 355 door de Franken werd verwoest.
Toen de Romeinen het jaar daarop de stad weer innamen werd het beeld waarschijnlijk gebruikt voor de fundering van een weg.

Hellenkemper zei dat de kans dat de missende ledematen worden teruggevonden klein is. Het Venusbeeld wordt voor de eerste keer in eeuwen in Keulen tentoongesteld op zes november.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Keer terug naar NieuwsWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast