Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

Duitser krijgt celstraf ...

Plaats hier nieuwsberichten.

Oude nieuwstopics worden verplaatst naar een forum waar ze beter in thuishoren.

Duitser krijgt celstraf ...

Berichtdoor Reader » do 30 nov , 2006 16:40

Duitser krijgt celstraf voor bekeren jongeren in Marokko:

RABAT - In het Marokkaanse Agadir is woensdag een Duitse toerist tot zes maanden cel veroordeeld omdat hij heeft geprobeerd Marokkaanse jongeren tot het christendom te bekeren. Dit is van bronnen bij justitie in het Noord-Afrikaanse land vernomen.

De 64-jarige man had jongeren op straat in gesprekken over religie verwikkeld en ‘boeken van christelijke missionarissen’ uitgedeeld. De politie nam daarop een kijkje in zijn hotelkamer, waar nog meer missiemateriaal werd gevonden.

In het voornamelijk islamitische Marokko zijn andere godsdiensten toegestaan, zolang niet actief bekeerlingen worden geworven.
Reader
 
Berichten: 320
Geregistreerd: di 10 okt , 2006 17:41

Berichtdoor els » vr 01 dec , 2006 0:37

Marokko laat zich wel lekker in de kaart kijken. :lach2: Duidelijker kun je niet zeggen dat je wel eist dat in het westen alle deuren worden opengezet om de islam te verspreiden, maar dat het omgekeerde verboden moet blijven. :duivelwolk:
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Reader » vr 01 dec , 2006 14:15

Ik heb ergens gelezen dat de paus benadrukte dat de Europese moslims zich moeten onderwerpen aan normen van Europa, en "tergelijkertijd" pleit hij voor de vrijheid van de christenen in de islamitische landen.
Goed voor die duitser, hij dacht dat de marokkanen dwalend zijn :D
Reader
 
Berichten: 320
Geregistreerd: di 10 okt , 2006 17:41

Berichtdoor els » vr 01 dec , 2006 22:42

Wat de paus zegt heeft niet veel te maken met wat de wet is. Het staat iedereen vrij te zeggen wat hij wil. Dat is nog iets anders dan iemand in de gevangenis zetten omdat hij mensen van het ene flauwekulsprookje tot het andere flauwekulsprookje wil overhalen.

Gelukkig hebben de godsdiensten het hier niet voor het zeggen. :duivel: Daarom kan ik hier openhartig zeggen dat de islam een intolerante, discriminerende heilsleer is. :p De enige reden dat de islam zich weet te handhaven is door gewoon iedereen in het gevang te zetten die er kritiek op heeft of die eruit wil stappen. Een enorm zwaktebod dus.

Het lijkt me ook een zwaktebod om deze discriminerende wet in Marokko te verdedigen door naar een sinterklaasfiguur te verwijzen die zelf leeft in een complete cryptoreligieuze, discriminerende schijnwereld. Volgens mij besef je heel goed dat deze Marokkaanse wet niet deugt. Je moet nog even de knop omdraaien om dit gewoon te kunnen zeggen, zonder eerst naar iemand anders te wijzen.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Reader » za 02 dec , 2006 14:15

Ik zou de islam helemaal niet verdedigen. Ik wou gewoon zeggen dat de paus en die duitse man niet te waarderen zijn. Ik heb volkomen eens met je. Alleen ben ik niet zo scherp tegen de islam.
Reader
 
Berichten: 320
Geregistreerd: di 10 okt , 2006 17:41

Berichtdoor els » ma 04 dec , 2006 12:37

De paus is inderdaad bepaald niet zo 'verlicht'' als hij zich voordoet. De enige reden dat hij minder kwaad kan, is dat hij eigenlijk geen letterlijke macht heeft, hij heeft alleen maar psychologische macht.

Ik vind het wel eng dat het in Marokko verboden is mensen 'van de islam af te brengen'. Ik kan het ook niet rijmen met het streven om iedereen wel tot de islam te bekeren, en reclame te maken voor de islam. Daarom neem ik moslims die hier voortdurend klagen dat hun godsdienst wordt 'beledigd' niet serieus. Volgens mij heeft dit er gewoon mee te maken dat het in de islam wel wordt geaccepteerd andere opvattingen te bekritiseren, maar kritiek op de islam is verboden.

Het is in Marokko ook strafbaar om bijbels te verkopen. Niet dat ik iets met het christendom heb, maar het valt wel op als alles wordt verboden dat de islam aantast, maar dat je aan de andere kant miljoenen moslims richting Europa stuurt, en daar het volledige recht op godsdienstvrijheid opeist.

Maar goed, ze maken zichzelf op deze manier ongeloofwaardig.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor casapapusilor » di 03 jul , 2007 20:33

Jakkes, nou weet ik niet meer of het in Duitsland of in Nederland was, maar het was in ieder geval op de TV. Scientology (schrijf je dat zo???) heeft een nieuw gebouw geopend in de buurt van een school en vertegenwoordigers van die sekte? spreken jongeren aan en nodigen hen uit tot het bijwonen van hun bijeenkomsten. Bleek dus wettelijk verboden.

In Roemenië ligt een wetsvoorstel om alle afbeeldingen van heiligen uit de scholen te verwijderen. Ze mogen wel door de diverse godsdienstleraren in de les gebruikt worden, maar niet meer in de school opgehangen worden. Dat geldt voor alle scholen. De leerkrachten zouden ook geen sieraden met kruisjes of afbeeldingen van heiligen meer mogen dragen. voor de leerlingen gelden deze regels gelukkig nog niet.

Er zijn nog steeds christelijke scholen waar de evolutietheorie niet besproken mag worden. Niet-christelijke leraren en leraressen mogen dat niet tijdens het onderwijs laten blijken.

Weet er nog wel een paar.
Roelie
casapapusilor
 
Berichten: 143
Geregistreerd: vr 10 feb , 2006 23:12
Woonplaats: Blajel Romania

Berichtdoor els » wo 04 jul , 2007 20:36

Scientology is natuurlijk wel een oplichtersbende die kwetsbare mensen het geld uit de zak probeert te kloppen. Ik snap ook niet hoe het kan dat ze zo machtig zijn, ik vind het ontzettend doorzichtig wat ze doen.

Op zich doen ze hetzelfde als gewone godsdiensten, dus als je scientology verbiedt, moet je eigenlijk ook de godsdiensten verbieden.

In Roemenië ligt een wetsvoorstel om alle afbeeldingen van heiligen uit de scholen te verwijderen. Ze mogen wel door de diverse godsdienstleraren in de les gebruikt worden, maar niet meer in de school opgehangen worden. Dat geldt voor alle scholen. De leerkrachten zouden ook geen sieraden met kruisjes of afbeeldingen van heiligen meer mogen dragen. voor de leerlingen gelden deze regels gelukkig nog niet.


Dat heeft zeker iets te maken met secularisatie en scheiding van kerk en staat. Ik vind het wel ingewikkeld, ik vind het op zich juist prima als kinderen zich op de een of andere manier via hun uiterlijk profileren.

Doordat moslimmeisjes worden gedwongen hun hele lichaam te bedekken is die discussie over godsdiensttekenen op scholen opeens een issue. Ik heb niets tegen symbolen, wel natuurlijk tegen de manier waarop moslimvrouwen aan het openbare zicht worden onttrokken. Jammer dus dat de discussie dan opeens over symbolen gaat, want seksuele onderdrukking vind ik iets heel anders dan symbolen.

Maar ik weet niet of de islam in Roemenië ook een issue is die een rol speelt in deze discussie, of dat het een doorgeslagen discussie is over kerk en staat.

Maar wat Marokko betreft, het is natuurlijk wel erg dubbelzinnig dat moslims hier massaal een beroep doen op de westerse godsdienstvrijheid en seculariteit om allerlei discriminerende tradities door te voeren, en om het hardst hun best doen om iedereen tot de islam te bekeren en de islam te promoten, terwijl het in Marokko strafbaar is om andere ideeën te verspreiden.
Laatst bijgewerkt door els op do 05 jul , 2007 14:03, in totaal 1 keer bewerkt.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor casapapusilor » wo 04 jul , 2007 21:09

Roemenië heeft een kleine minderheid moslims die vooral in het zuiden wonen. Niet zo verwonderlijk want het huidige grondgebied van Roemenië is in de geschiedenis regelmatig door de Turken bezet geweest. Maar ik geloof niet dat het hier zo'n issue is, je hoort er weinig over.

Staat en kerk zijn aardig gescheiden in Roemenië. Ik heb een beetje het idee dat het gewoon begonnen is als iemands stokpaardje en dan vooral om 'modern' te doen en al die ouderwetse heiligen van de wand te slepen. Aan de andere kant is er nog heel veel interesse voor al dat heiligengedoe, ook van de kant van de jongeren.

Ik vind Scientology ook een eng clubje en eigenlijk helemaal geen godsdienst. Mijn oudste dochter heeft een tijdje (via het arbeidsbureau!!!!!) in een afkickkliniek van Scientologie gewerkt en daar de vader van haar oudste dochter ontmoet. Ik heb dus de nodige inside-info en daar werd ik toendertijd echt niet vrolijk van.

Roelie
casapapusilor
 
Berichten: 143
Geregistreerd: vr 10 feb , 2006 23:12
Woonplaats: Blajel Romania

Berichtdoor els » wo 04 jul , 2007 23:37

Ik kende ook iemand die erbij terecht was gekomen, een voormalige Joegoslavische die nogal wat problemen had en werd ingekapseld door die groep. Ze ging daar allerlei cursussen doen. Ik kan me wel voorstellen hoe je erbij betrokken kan raken als je kwetsbaar bent, want ze spelen wel in op moderne behoeftes, het is op het eerste gezicht niet zo belegen als een godsdienstige sekte.
Die curssussen lijken maatschappelijk wel nuttig, maar ik kan het niet rijmen met het achtergrondverhaal over ruimtewezens waarop scientology zich baseert. Over het niveau van de cursussen weet ik ook niets. Ik weet wel dat het een manier was om mensen langzaam steeds verder in het systeem te zuigen.
Het was wel een vervelende situatie omdat zij daar aansluiting vond, en ergens anders niet. Dat is denk ik ook de kracht van zo'n organisatie.

Afijn, ik zag net nog dit bericht op nu.nl, vond ik wel grappig om even hier te plaatsen. In Engeland werd een meisje van school gestuurd omdat ze een 'kuisheidsring' droeg. Je moet er maar op komen, maar goed van haar geloof, iets christelijks, moest ze 'kuis' blijven. Ze ging in beroep omdat moslims en sikhs wel geloofssymbolen mochten dragen. Maar de ring ging in tegen de kledingvoorschriften van de school. Een behoorlijk irritant gezeur allemaal. Gelukkig volg ik het nieuws nooit zo, anders zou ik me misschien nog opwinden. :roll:

[url=http://www.nu.nl/news/1125174/122/Britse_school_verbiedt_%27kuisheidsring%27.html]http://www.nu.nl/news/1125174/122/Britse_school_verbiedt_%
27kuisheidsring%27.html[/url][/url]
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor casapapusilor » do 05 jul , 2007 12:16

De pogingen van Scientology om mijn dochter in te kapselen gingen als volgt:

Ze kwam daar binnen als huishoudelijke hulp via het arbeidsbureau. Ze had gereageerd op een advertentie van het arbeidsbureau waarin huishoudelijke hulp in een afkickcentrum gezocht werd. Niemand had haar verteld dat dit centrum van Scientology was en daar maakte het centrum zelf ook geen reclame over. Het duurde dan ook enige tijd voordat ik vond dat er een luchtje aan de hele zaak zat en op onderzoek ging. Ik vond het vreemd dat mijn dochter al na twee weken te horen kreeg dat zij een groot talent had voor het begeleiden van drugsverslaafden. Ze was zelf namelijk een stevige blower en had grote problemen om haar leven een beetje op de rails te krijgen. Na haar eerste maand daar werd haar min of meer opgedrongen voor half geld te werken. De andere helft van haar loon zou gereserveerd worden voor een cursus, zodat ze in de toekomst drugsverslaafden kon gaan begeleiden. Die cursus was heel kostbaar, een paar duizend gulden, maar wanneer ze drie maanden voor half geld gewerkt had zou Scientology haar de rest voorschieten. Dat dan wel op voorwaarde dat ze een contract ondertekende waarin ze verklaarde na haar opleiding een half jaar voor noppes bij Scientology te werken. Na dat halve jaar, dat Scientology aanprees als een stage, zou ze opnieuw een cursus kunnen volgen in Amerika om zich te specialiseren. Na die cursus zou ze dan weer een onbetaalde ‘stage’van een jaar moeten doen, dit maal in Amerika. Gelukkig was mijn dochter op het moment dat ze ondertekende nog geen achttien en kostte het me niet zo heel veel moeite het contract te laten annuleren. Mijn advocaat vertelde me dat ik echt geluk had, want de contracten zijn verder zo waterdicht dat er bijna niet vanaf is te komen, wanneer je niet bereid bent vele duizenden guldens schadevergoeding aan Scientology te betalen. Ik spreek nu over 1989.

Ook het afkickprogramma zat nogal vreemd in elkaar. In de eerste plaats was het vreselijk duur, dus er zaten alleen maar rijkeluiskinderen. Bij binnenkomst moesten de verslaafden een contract ondertekenen waarin ze zich verplichten na hun afkickperiode, een nieuwe patiënt te begeleiden totdat ook afgekickt was. De methodes die daarbij gebruikt werden bezorgen je ook koude rillingen. Scientology beriep zich toentertijd op een zeer hoog percentage afkickers dat clean bleef. Mijn schoonzoon kwam zo in de grond getrapt uit het centrum dat hij verschillende malen zelfmoord wilde plegen. Hij was letterlijk volgestampt met minderwaardigheids- en schuldgevoelens. Hij gebruikte weliswaar geen heroïne meer, maar nog wel hash, paddo’s, trippers, uppers en downers alsof het s
snoepjes waren. Dankzij de enorme inzet van zijn ouders heeft hij zijn leven enigszins op de rails gekregen. Maar ik vindt niet dat je dan kan spreken van geslaagd afkicken. Ook een aantal andere ex-patienten die ik via hem heb leren kennen hadden dezelfde ervaringen.

Voor zover ik het kan bekijken probeert Scientology vaak zieltjes te winnen onder die groepen mensen die het op de een of andere manier moeilijk hebben. Via allerlei mooie beloftes die vastgelegd worden in waterdichte contracten komen deze mensen in een systeem terecht waaruit bijna niet te ontsnappen valt. Van godsdienstige achtergronden heb ik bij mijn dochter en schoonzoon weinig gemerkt. Het geheel deed me denken aan een bijzonder goed geoliede machine met een gesloten systeem. Van buitenaf wordt je alle toegang geweigerd. De ouders en familie van mijn schoonzoon mochten tijdens zijn verblijf in de kliniek – dat meer als een jaar duurde- op geen enkele manier contact met hem hebben. Wanneer ik naar het centrum belde om informatie te krijgen over de werksituatie van mijn dochter werd me te kennen gegeven dat men alleen met mijn dochter wenste te spreken, hoewel ze toen nog minderjarig was. Naar buiten toe doen ze zich voor als een godsdienstige groep, als dat hen zo uitkomt en beroepen zich dan op godsdienstvrijheid. Maar als je hoort wat voor sommen de cursussen alleen al in het laatje brengen krijg je toch het idee dat het gewoon een groot bedrijf is dat uit is op enorme winsten en dan waarschijnlijk in veel landen ook nog in het laagste belastingtarief thuishoort omdat het een godsdienstige instelling heet te zijn.

Roelie
casapapusilor
 
Berichten: 143
Geregistreerd: vr 10 feb , 2006 23:12
Woonplaats: Blajel Romania

Berichtdoor els » do 05 jul , 2007 23:17

Wat een verhaal, Roelie. Het is goed als mensen nog iemand hebben die ze in de gaten houdt, als ze in de tang komen van zo'n systeem. Al is het moeilijk om invloed uit te oefenen, want zulke organisaties hebben goede methodes die de slachtoffers ongevoelig maken voor argumenten.

Ik moet zeggen, als ik dit had geweten, had ik misschien wel met meer overtuiging mijn collega kunnen bewegen iets anders te zoeken.

Het valt me op dat het systeem technisch waterdicht in elkaar zit, maar wat ook zo bizar is dat ze hiervoor de mensen kunnen vinden die het in stand houden. Ik heb zelf eens een test gedaan, omdat het me intrigeerde. Ik moest een enorme waslijst aan vragen invullen, wat ik op zich al typisch vond. Daarna kreeg ik een evaluatiegesprek over mijn antwoorden. Ik kwam bij een man met een enorm dominante uitstraling die tegen me zei, terwijl hij naar mijn ingevulde papier keek: je bent depressief. Ik zei, nou dat valt wel mee, ik ben helemaal niet depressief. Toen zei hij: jawel, je bent wel depressief, alleen je beseft het niet. Vervolgens kwam hij met een enorm manipulatief verhaal om mij een proefcursus te laten volgen, maar daarvoor moest ik tien gulden betalen, en mijn streven was zover mee te gaan tot ik geld moest gaan uitgeven.

Wat me wel opviel was dat die man zo dominant en zo manipulatief was. Het was een beetje de tegenhanger van de mensen die zich laten manipuleren, en die zich dingen laten voorspiegelen. Het zijn twee kanten van een medaille, er zijn mensen die zich laten misleiden en er zijn mensen die bereid zijn om te misleiden. Scientology is geen systeem met één leider, het is een heel netwerk van mensen met verschillende functies, die allemaal meewerken in dit web. Op mij kwam die man een beetje over als een boef. Dat is toch opmerkelijk, want ooit is hij zelf ook bij deze sekte terecht gekomen, hij is dus gebruikt, en op een gegeven moment deed hij mee aan het gebruiken en werd hij medeplichtig.

Op de een of andere manier zal het daardoor ook wel psychologisch waterdicht in elkaar steken, want de mensen die erin stappen passen zich aan elkaar aan.

Mijn schoonzoon kwam zo in de grond getrapt uit het centrum dat hij verschillende malen zelfmoord wilde plegen. Hij was letterlijk volgestampt met minderwaardigheids- en schuldgevoelens. Hij gebruikte weliswaar geen heroïne meer, maar nog wel hash, paddo’s, trippers, uppers en downers alsof het snoepjes waren.


Op de een of andere manier onderga je een hersenspoeling. Je gedachtes worden een bepaalde richting uitgeduwd, en je bent vervolgens niet meer in staat om je eigen hersens te sturen. Heel vreemd hoe je daarin meegaat. Het heeft er misschien mee te maken dat je het zelf heel graag wil. Je wil graag geloven dat het werkt en dat het goed is, en juist vanuit die optimistische hoop ga je heel ver mee, ook al zijn er tekenen dat het niet klopt. Door alle tegenstrijdigheden raak je verscheurd. Het is ook heel moeilijk om je van zo'n groep los te maken, juist omdat je graag wil dat het allemaal zo mooi werkt als je wordt voorgespiegeld.

En als je er dan eenmaal uit bent, moeten je hersens weer zelfstandig gaan denken, maar dat lukt gewoon even niet meer.

Het is wel erg dat ze zover met mensen kunnen gaan, en het verbaast niet dat ze zo controversieel zijn.

Van godsdienstige achtergronden heb ik bij mijn dochter en schoonzoon weinig gemerkt. Het geheel deed me denken aan een bijzonder goed geoliede machine met een gesloten systeem. Van buitenaf wordt je alle toegang geweigerd. De ouders en familie van mijn schoonzoon mochten tijdens zijn verblijf in de kliniek – dat meer als een jaar duurde- op geen enkele manier contact met hem hebben. Wanneer ik naar het centrum belde om informatie te krijgen over de werksituatie van mijn dochter werd me te kennen gegeven dat men alleen met mijn dochter wenste te spreken, hoewel ze toen nog minderjarig was.


SC is volgens alle definities een klinkklare sekte. Ik vind het meest merkwaardig dat ze mensen aanspreken die wat intelligenter zijn, en dat die er desondanks met open ogen intuinen en vervolgens zelf meewerken om het systeem in stand te houden. Misschien zitten er toch wel heel wat minder gewetensvolle mensen bij deze club, die daar goed leren hoe je mensen kan manipuleren.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor casapapusilor » vr 06 jul , 2007 21:58

Voor zover ik het systeem heb kunnen bekijken beginnen ze met je er van te overtuigen dat het veel erger met je gesteld is dan je zelf denkt en dat het helemaal fout met je loopt als je je niet door hen laat helpen. Wanneer je erin trapt, raak je er dus zelf van overtuigd dat je veel dieper in de shit zit als je zelf gedacht had. Het eerste deel van de therapie is dus voor hen een heel makkelijk traject, want de ideeën die ze je zelf aangepraat hebben, worden weer langzaam afgebouwd tot het niveau waarop je zat.
Kun je het nog volgen??

Bij mijn schoonzoon werd eigenlijk hetzelfde gedaan, waarbij vooral de nadruk werd gelegd wat hij andere mensen aandeed met zijn druggebruik. Hij werd bijvoorbeeld op een stoel in een verder lege kamer gezet, waarna een 'therapeut' en een exverslaafde op hem in begonnen te praten; Je bent niets, je bent het laagste dat er is, je hebt je familie en je vrienden verraden en kapot gemaakt, je bent minder dan een stuk stont, enz. Dat werd net zolang volgehouden tot hij zelf die woorden herhaalde. Zo'n sessie kon uren duren en dat ging zo weken door. Het geniepige is dat zo'n verslaafde dan, als hij clean is, als hulp van de therapeut precies dat moet doen en zeggen wat hem zelf is overkomen. In dat stadium wordt hij dan steeds vergeleken met de nieuwe patient en wordt hem steeds voorgehouden wat hij bereikt heeft. Het wordt natuurlijk niet zo gezegd, maar de ex-gebruiker word letterlijk aangeleerd hoe hij de nieuweling moet manipuleren om hem zover te krijgen dat hij zijn plaats inneemt. Want dat is natuurlijk het addertje onder het gras. Jou tijd zit er pas op wanneer je een ander hebt 'geholpen' om af te kicken. Een systeem dat heel goed in elkaar zit en waarvoor je eigenlijk bewondering zou moeten hebben als het niet zo doortrapt was.

Roelie
casapapusilor
 
Berichten: 143
Geregistreerd: vr 10 feb , 2006 23:12
Woonplaats: Blajel Romania


Keer terug naar NieuwsWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron