Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

GOD

Alles over overige godsdiensten.

GOD

Berichtdoor harriechristus » zo 02 jun , 2013 10:16

God.

Het godsbegrip.

Het godsidee van mijn atoomtheorie is niet die van het geloof, maar berust op filosofisch denken. God is daarin niet slechts één persoon, want hoe zou één persoon alles kunnen weten en absolute macht kunnen bezitten? Maar God is de eenheid of totaliteit van een oneindig aantal levende wezens, waaruit het heelal bestaat. God bestaat dus ook niet buiten het heelal, maar valt met het heelal samen. Maar daarmede bedoel ik niet zozeer het heelal uit levenloze dingen, maar voor zover deze uit levende wezens bestaat.


Afbeelding

zalig zij die tot harriechristus komen.

harriechristus
 
Berichten: 158
Geregistreerd: vr 26 mei , 2006 14:41
Woonplaats: amsterdam

Re: GOD

Berichtdoor harriechristus » zo 04 aug , 2013 13:59

De hemel.

Wèl bestaat God ook in de hemel. Die hemel is niet ergens ver weg, maar de hemel is ons eigen innerlijk en het innerlijk van alle levende wezens. Deze hemel bestaat dus ook overal waar levende wezens zijn. Het is dezelfde wereld waarin wij leven, maar dan van een hogere kwaliteit. Het is de innerlijke wereld, terwijl dat wat wij meestal onder wereld verstaan uiterlijk is, dus de wereld van onze dingen, de wereld van huizen en wegen en apparaten en de mensen zelf erbij. Dan hebben we ook nog de natuur van dieren en planten.
Nog lager is de wereld der levenloze dingen. Dus de volgorde van laag naar hoog is:

1 - de natuur der levenloze dingen in tijd en ruimte, zoals de aarde en de zon en de planeten en alles waar die uit bestaan.

2 - de hogere natuur der levende wezens, zoals planten en dieren.

3 - de uiterlijke wereld der mensen.

4 - de innerlijke wereld der dromen, fantasie, denken en gevoel en innerlijke voorstellingen. Dan de kunst en de cultuur, voor zover deze vanuit het innerlijk bepaald is en innerlijk beleefd wordt. En dan de religie. Deze innerlijke wereld is veel rijker dan men beseft, omdat de mens nog overwegend extravert gericht is naar de wereld der uiterlijke dingen en weinig beseft dat het meeste zich innerlijk afspeelt en daar door ook bepaald wordt.
harriechristus
 
Berichten: 158
Geregistreerd: vr 26 mei , 2006 14:41
Woonplaats: amsterdam

Re: GOD

Berichtdoor harriechristus » do 22 aug , 2013 20:06

De tijd is innerlijk.

Zo is ook bijvoorbeeld de tijd innerlijk en bestaat uiterlijk helemaal niet. En de ruimtelijke realiteit is slechts die van het heden, die in de tijd slechts een moment is, dat onmiddellijk weer verdwijnt, dus slechts vluchtig is, terwijl het innerlijk van de tijd blijvend is.
En dat de mens innerlijk in de hemel leeft wordt dan ook weinig beseft, waarbij ik met de hemel niet alleen maar bedoel een constant gelukzaligheidsbesef, maar in het bewustzijn van allerlei gevoelens en innerlijke voorstellingen en gedachten, dus een hemel die evenzeer hel is, of heel gewoontjes kan zijn.
harriechristus
 
Berichten: 158
Geregistreerd: vr 26 mei , 2006 14:41
Woonplaats: amsterdam


Keer terug naar overige godsdienstenWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron