Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

vrouwen moeten meer werken

Hier kan alles waarvan je niet weet waar je het moet plaatsen.

vrouwen moeten meer werken

Berichtdoor els » vr 30 jun , 2006 13:45Vrouwen zullen meer uren moeten gaan werken. Ze houden het nu te veel bij kleine deeltijdbanen.
Volgens FNV-voorzitter Agnes Jongerius moet de maatschappij een ’moreel appèl’ doen op vrouwen in kleine banen om meer te gaan werken. De aanstormende vergrijzing rechtvaardigt zo’n dwingende oproep. Nederland kampt met te veel vrouwen die slechts heel kleine deeltijdbanen hebben. Hierdoor gaat een flink deel van de potentiële arbeidskracht in Nederland verloren, waar de komende jaren juist alle handen nodig zijn.

Beleidsmakers, werkgeversvoorzitters en vakbondsmensen zouden de vrouwen moeten oproepen om meer uren te gaan werken. Daar moet dan goede kinderopvang tegenover staan.

Maar ook aan de basis moeten de directeur van de school of het verpleeghuis de vrouwen daartoe aanmoedigen. „Doe een appèl op deeltijdwerkers om langer te werken. En werk vervolgens mee om het ook mogelijk te maken.”

In het interview met Trouw schetst Jongerius hoe de praktijk in haar ogen zou moeten zijn: „Els, we kunnen het verpleeghuis niet draaiende houden als je voortaan niet drie dagen werkt in plaats van twee. Zeg maar op welke manier je het goed kunt combineren met de zwemles van je zoon, daar houden we dan rekening mee. Maar je contract moet opgehoogd worden.”

Jongerius vindt het geen goed idee om vrouwen financieel aan te pakken als ze niet genoeg werken. Onlangs kwam PvdA-kamerlid Dijksma met het idee om vrouwen die na hun studie ervoor kiezen niet te gaan werken, toch te verplichten om de door de overheid gemaakte studiekosten terug te betalen.

Jongerius: „Wat opvalt is de reactie van vrouwen. Onmiddellijk gaan ze onderling weer in debat over wat een goede moeder is, of wat een goede vrouwelijke werknemer. Onderling laten ze zich dan opsluiten in een normatief debat. Er komt nauwelijks een debat op gang met de mannen.”
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor els » vr 30 jun , 2006 14:09

Ik weet gewoon niet waar ik me het meeste aan erger.

Aan de betutteling? Aan het dreigende toontje? De arrogantie? De beledigende toon? De morele chantage? De maniertjes die de 'beleidsmakers' verzinnen om de poppetjes te laten dansen?

Of het idee dat iedereen aan het werk moet omdat anders onze maatschappij gevaar loopt? Het enige wat gevaar loopt is het welzijn van ambitieuze bedrijven die graag meer goedkoop personeel willen terwijl niemand behoefte heeft aan hun stompzinnige banen en hun overbodige producten.

Volgens FNV-voorzitter Agnes Jongerius moet de maatschappij een ’moreel appèl’ doen op vrouwen in kleine banen om meer te gaan werken. De aanstormende vergrijzing rechtvaardigt zo’n dwingende oproep.


De vergrijzing... ik begrijp niet dat ik de vakbond nou ook al achter me aan heb. Beste vakbond, zorg eerst maar voor kwalitatief fatsoenlijk werk, dat ook nog eens fatsoenlijk wordt betaald, ik ben er al een keer aan onderdoor gegaan, en nu werk ik parttime omdat ik voor mezelf heb gekozen.

Mede dankzij de vakbond is er steeds meer mensonterend slavenwerk te verrichten. Ik pas ervoor mezelf ooit nog een keer volledig uit te putten omdat de parasieten op hun topposities zich zo'n verschrikkelijke zorgen maken over de vergrijzing.

Nederland kampt met te veel vrouwen die slechts heel kleine deeltijdbanen hebben. Hierdoor gaat een flink deel van de potentiële arbeidskracht in Nederland verloren, waar de komende jaren juist alle handen nodig zijn.


'Kampt'... verschrikkelijk, Nederland heeft te kampen met vrouwen. Vreselijk. Parasieten van de samenleving. Als die niet allemaal voltijds aan de stompzinnige, onderbetaalde en ondergeschikte baan gaan, zal het land instorten.

Beleidsmakers, werkgeversvoorzitters en vakbondsmensen zouden de vrouwen moeten oproepen om meer uren te gaan werken. Daar moet dan goede kinderopvang tegenover staan.


Er moet gewoon goede kinderopvang zijn, of werken met behoud van kinderen moet ingepast worden in de hele maatschappelijke cultuur. Dat is alles.

Maar wat wordt er bedoeld met 'beleidsmakers'? Wat een flauwekul. Er worden waarschijnlijk die mensen mee bedoeld die zijn gekozen om ons land te besturen, en die denken dat ze daarom een soort goden zijn, die het land in elke richting kunnen 'sturen' die ze maar willen.

Wij kunnen zelf wel bepalen wat goed voor ons is, we hebben daar echt geen 'beleidsmakers' voor nodig.
En ons verantwoordelijkheidsgevoel is beter ontwikkeld dan dat van de parasieten die maar piepen over de Verschrikkelijke Vergrijzing.

In het interview met Trouw schetst Jongerius hoe de praktijk in haar ogen zou moeten zijn: „Els, we kunnen het verpleeghuis niet draaiende houden als je voortaan niet drie dagen werkt in plaats van twee. Zeg maar op welke manier je het goed kunt combineren met de zwemles van je zoon, daar houden we dan rekening mee. Maar je contract moet opgehoogd worden.”


WAT!!??????? ELS !!!!!????? Hoe haalt Agnes het in haar hoofd!!!!!! De vakbond heeft nooit iets voor me gedaan, alleen maar tegengewerkt, en nu durft ze mij op zo'n hautaine, arrogante manier te bedreigen?
Ze kan zich beter afvragen waarom ik nog maar twee dagen werk in plaats van voltijds. En ze had beter op mijn klachten in kunnen gaan toen ik niet meer kon werken omdat ik zo overbelast werd dat ik steeds ziek werd.

Agnes, je kan de boom in. Je kan met je vakbond hard aan het werk om te zorgen dat er weer menswaardig werk te verrichten is waarmee je ook nog een menswaardig inkomen kan verdienen, in plaats van meewerken aan het uithollen en uitverkopen van het werk dat we hier ooit hadden.

Ik doe precies het werk dat ik voor mezelf en de maatschappij nodig vind. Ik laat me door niemand beledigen, chanteren of bedreigen om zo goedkoop mogelijk mezelf over te belasten zodat een stelletje parasieten ervan kunnen profiteren.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor calimero_a » za 01 jul , 2006 7:01

els, ik kom even met je mee frustreren hoor...

AAARRRGGGHHH :evil:

Onlangs kwam PvdA-kamerlid Dijksma met het idee om vrouwen die na hun studie ervoor kiezen niet te gaan werken, toch te verplichten om de door de overheid gemaakte studiekosten terug te betalen.


Oftewel: als jij later thuis wilt blijven voor de kinderen hoef je dus ook niet meer naar school! We gaan weer terug naar de middeleeuwen of niet? :evil:

We financieren scholingsprojecten voor vrouwen in de derde wereld zodat zij tenminste een opleiding hebben ook al zitten ze thuis met de kinderen, maar in Nederland is dat niet nodig. Hier mogen de vrouwen gewoon weer dom blijven. O ja, tuurlijk, je mag wel een opleiding doen maar alleen als je man genoeg verdient om jouw hele studie terug te betalen. :evil: Alsof studeren nu al zo lekker gaat zonder rijke ouders.

Zijn ze nou helemaal!?!?!?! :evil:
calimero_a
 
Berichten: 111
Geregistreerd: wo 06 jul , 2005 18:41

Re: vrouwen moeten meer werken

Berichtdoor devrouwechtzien » zo 02 jul , 2006 22:32

Onderling laten ze zich dan opsluiten in een normatief debat. Er komt nauwelijks een debat op gang met de mannen.”


Hoezo 'de' mannen?

En waarom zouden mannen dat debat nou niet eens met veel passie aanzwengelen? Waarom moeten vrouwen dat nou altijd weer doen? Antwoord: dat heet emancipatie, dat vrouwen altijd alles moeten doen, dan kunnen mannen tenminste schattige scheetjes blijven, die mogen klagen dat vrouwen niet zo moeten klagen.

Ik vind dat Agnes gelijk heeft: er moet een moreel appel komen.

Hier is tie:

MANNEN, GA EENS STAAN VOOR JE WERKELIJKE VERLANGENS, EN LAAT NIET NA AL DIE JAREN LEKKER DE KRENTEN UIT DE VROUWENEMANCIPATIE PAP GEHAALD TE HEBBEN, NU WEDEROM ALLE KASTANJES DOOR VROUWEN UIT HET VUUR HALEN.

TREK OOK JE BEK EENS OPEN, EN LAAT ZIEN DAT JE EIGENLIJK HEEL IETS ANDERS WIL, DAN DAT SLAPPE GELUL OVER MEER MEER MEER WERKEN.
DOE EENS IETS INSPIREREND EN VOLG NOU TOCH EENS JE EIGEN KEUZES, RAAK EENS GEEMANCIPEERD.

WORDEN JULLIE HARTSTIKKE AANTREKKELIJK VAN, MANNEN!

Ja, vind ik wel wat.

En dit vind ik ook zeer zeker wat:

http://www.mamas.nl/primosite/show.do?c ... anav=53760
devrouwechtzien
 
Berichten: 130
Geregistreerd: zo 05 feb , 2006 17:33

Berichtdoor els » ma 03 jul , 2006 14:16

="Cali"]
Onlangs kwam PvdA-kamerlid Dijksma met het idee om vrouwen die na hun studie ervoor kiezen niet te gaan werken, toch te verplichten om de door de overheid gemaakte studiekosten terug te betalen.

We financieren scholingsprojecten voor vrouwen in de derde wereld zodat zij tenminste een opleiding hebben ook al zitten ze thuis met de kinderen, maar in Nederland is dat niet nodig.


Je slaat de spijker op de kop. De maatschappij heeft gewoon de plicht degelijke scholing en een brede algemene kennis en vaardigheid voor iedereen beschikbaar en zelfs verplicht te maken.

Bovendien drijft een maatschappij op de kennis en vaardigheid van de moeders, omdat die bij uitstek hun kunde op de kinderen overdragen. Als een moeder opleiding en ervaring mist, zullen haar kinderen als ze volwassen zijn moeilijker mee kunnen draaien, lagere inkomens hebben en het meest mensonterende werk doen.

devrouwechtzien schreef:En waarom zouden mannen dat debat nou niet eens met veel passie aanzwengelen? Waarom moeten vrouwen dat nou altijd weer doen? Antwoord: dat heet emancipatie, dat vrouwen altijd alles moeten doen, dan kunnen mannen tenminste schattige scheetjes blijven, die mogen klagen dat vrouwen niet zo moeten klagen.


Tsja, dat is natuurlijk een open deur, zo'n vraag. :knipoog:

Mannen hebben trouwens ook last van ons systeem van werkgelegenheid. De problemen zijn niet alleen emancipatie, maar ook hierarchische bedrijfsvoering, inkomensverschillen, kwaliteit van het werk, werkdruk etc. Door deze zaken in het algemeen op te lossen, los je al heel wat problemen voor vrouwen op, omdat dat samenvalt.

Om het werk te integreren met kinderen zullen vrouwen nog extra aan de bel moeten trekken, maar zelfs dan zouden er nog dingen samen kunnen vallen. Extra aandacht voor werk aan huis bijvoorbeeld, ooit gewoon, maar tegenwoordig uit de mode danwel uitverkocht en weggeconcurreerd.Inderdaad, goed initiatief. Ik ben benieuwd of het goed loopt. Ik vind het altijd zo vanzelfsprekend dat je werk voor hoger opgeleiden best kan verdelen, maar ik denk dat dat tegen de mythe van 'zeer belangrijk en verantwoordelijk werk' ingaat, wat weer ten koste gaat van de hoge beloning.
Maar hopelijk lukt het op deze manier toch meer parttime werk of korter durende banen voor hoger opgeleiden te vinden en te creëren.

Leuke website trouwens ook, ik ga hem eens nader bekijken.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor SjaanTje » do 27 jul , 2006 14:11

De vraag is of mevrouw Jongerius enig benul heeft van de 'arbeidsmarkt'. We hebben bijna een miljoen officiële werklozen, wat onofficieel dus nog flink kan oplopen, en van degenen die werken, werkt een flink deel veel te veel.

Waar is het vakbondsideaal van het herverdelen van werk gebleven? De duobanen, de deeltijdidealen, mannen minder werken en vrouwen wat meer?
Waar zijn de scholingscentra gebleven, waar je overdag en 's avonds je kon bijscholen en omscholen op kosten van staat of vakbond?
Alles is geprivatiseerd, gecommercialiseerd en onbereikbaar geworden voor mensen die geen aangiftes of formulierenpakketten kunnen of willen invullen.

Steeds maar weer worden pogingen gedaan om het aantal te werken uren steeds meer op te schroeven, met behoud van 36-uursloon natuurlijk. En dat terwijl er geen kinderen of ouderen (30+) meer aan het werk kunnen komen.

Gek mens.
SjaanTje
 
Berichten: 134
Geregistreerd: di 21 feb , 2006 22:59

Berichtdoor els » vr 28 jul , 2006 12:44

De vakbond gaat gewoon mee met de hysterie van deze tijd. Mensen die daar werken, gebruiken de vakbond gewoon als opstapje voor hun carriere. Er werken allemaal stropdassenfiguren die zowiezo nog nooit gewerkt hebben, althans, niet wat ik werken noem. Van die would be Wouter Bossen, die allemaal hopen hogerop te komen. Die hebben meer verstand van economie en werkgeversbelangen dan van de werkvloer.

De vakbond werkte hard mee aan het verzwakken van de positie van werknemers. Ze ondersteunden het minimum jeugdloon, de 'flexibele arbeidscontracten' en ondermijning van het vaste dienstverband. Allemaal zaken waardoor commerciele bedrijven nu kunnen draaien op onderbetaalde jongeren, die ze na een paar kortdurende contracten op straat kunnen zetten, zodat ze altijd personeel voor minimum jeugdloon in dienst kunnen hebben.

Dit heeft gevolgen voor ouderen, die daardoor geen werk meer kunnen vinden, maar ook voor de kwaliteit van het werk, dat steeds geestdodender en stompzinniger wordt.
Mensen die hun rechten kennen zijn niet eens meer nodig in zo'n bedrijf, want ze zijn er toch al uitgepoeierd na drie korte contracten. De vakbond heeft dus ook niets meer in de melk te brokkelen, want dit soort jongeren, waar die bedrijven op draaien, worden geen lid. Dus heeft de vakbond zijn eigen graf gegraven, door voortdurend toe te geven aan de werkgeverseisen.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor els » vr 25 aug , 2006 21:30

Gedeelte van Tiresias over transgender afgesplitst naar hier:

http://www.nissaba.nl/nisphp/viewtopic.php?t=635
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam


Keer terug naar AlgemeenWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron