Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

Zoektocht naar het ware Zelf

Hier kan alles waarvan je niet weet waar je het moet plaatsen.

Zoektocht naar het ware Zelf

Berichtdoor Cinderella » di 05 feb , 2008 10:00

Er is een populair gezegde: "Men brengt niets mee bij zijn geboorte en neemt niets mee bij zijn dood." Je komt de wereld binnen met niets en je neemt niets mee als je weer gaat. Wat is dan de zin van het leven? Als kind zocht ik al naar antwoorden maar vond ze niet in hetgeen wat m' n ouders, de kerk, de Bijbel en de maatschappij me bij brachten. Er moest zoveel meer zijn tussen hemel en aarde, maar wat? Vermoedelijk zocht ik vanaf jonge leeftijd naar antwoorden omdat ik tijdens m' n kinderjaren het slachtoffer was van jarenlange incest. Het fysieke, psychische en seksuele misbruik toegebracht door m' n vader brachten veel verwarring en pijn, kerfden hele diepe littekens en lieten lange tijd onuitwisbare sporen na. Zelfs op volwassen leeftijd toen ik moeder was van drie prachtige kinderen, bleef het verleden achter me aan zitten. Nog steeds was ik zoekende naar antwoorden op vele, vele levensvragen.

Na de geboorte van ons jongste dochtertje kwam ik door het toedoen van meerdere lichamelijke klachten die reeds jarenlang aansleepten in contact met alternatieve geneeswijzen. Ook begon ik me te verdiepen in spiritualiteit en kwantumfysica. Ik begon op zoek te gaan naar andere geschriften dan de Bijbel, het enige geschrift wat ik tot nu toe kende, en las over andere religies zoals het Boeddhisme, het Taoïsme, De Islam, Getuigen van Jehovah, enz. Ook eeuwenoude teksten zoals de 5000 jaar oude leer van de Upanishaden, de Bhagavad Gitta, de Hsin Hsin Ming, de Maya cultuur en de Vedische literatuur werden aandachtig gelezen. Het éne boek na het andere verslond ik menige jaartjes en las dikwijls tot in de vroege uurtjes. Beetje bij beetje kwamen er antwoorden op vele levensvragen, antwoorden die eigen innerlijke waarheden weerspiegelden.

In het voorjaar van 2006 las ik het prachtige boek "Meesters van het Verre Oosten" geschreven door Baird T Spalding. Het boek gaat over een expeditie in de Himalaya, eind 19e eeuw waar de schrijver en zijn metgezellen de "Meesters van het Himalaya-gebergte" ontmoeten. De expeditieleden maakten toen deelgenoot uit van de bijzondere ervaringen en vermogens van deze Meesters die door buitenstaanders als bovennatuurlijk en onmogelijk worden beschouwd. Het boek liet een diepe indruk bij me na en ik vroeg me af of er nog zulke Meesters aanwezig waren. Al snel volgde hierop het antwoord toen in december 2006 Falun Dafa ons pad kruiste. Ik herinner mij die dag nog heel goed, alsof het gisteren was. We woonden in een boekhandel te Hasselt een lezing bij die gegeven werd door een Angel Therapy Practitioner. Na de lezing sprak ik met een oudere vrouw uit het publiek en het gesprek ging al snel over de meditatie methode die zij beoefende, Falun Dafa ook wel Falun Gong genaamd. Het bleek een zeer oude vorm van Qigong te zijn, de praktijk van het verfijnen van lichaam en geest door middel van oefeningen en meditatie. Ze vertelde dat het door de eeuwen heen in het geheim werd doorgegeven van leraar op leerling en in 1992 in China openbaar gemaakt door Dhr. Li Hongzhi. We waren meteen gefascineerd en besloten de eerstvolgende oefenles bij te wonen. Deze zou doorgaan in sporthal "Demerstrand" te Diepenbeek, iedere dinsdagavond om 20uur.

We zijn samen de meditatie methode gaan aanleren en het doen van de oefeningen beviel me uitstekend. Ook m' n echtgenoot, onze oudste dochter en haar vriend waren heel tevreden over deze methode die verrassend nieuw voor ons was. De methode bestaat uit het doen van vijf meditatieve oefeningen waarvan vier staande en één zittende meditatie. De oefeningen zijn heel eenvoudig en geschikt voor alle leeftijden. Door de eenvoud van de oefeningen kan iedereen het beoefenen. Daarbij benadrukt Falun Dafa drie universele principes Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid. Het was niet alleen de meditatie methode maar ook deze filosofie die een diepe indruk op me maakten.

We waren ook heel benieuwd geworden naar het boek 'Zhuan Falun'. Het boek bevat lezingen die Dhr Li Hongzhi hield in China tussen 1992 en 1994. Hoewel reeds vele boeken te hebben gelezen las ik nooit eerder een boek zoals Zhuan Falun. Dankzij het boek verkreeg ik een diep inzicht over de waarheid van het universum en de ware betekenis van het leven, alsook van de universele principes Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid en hoe deze toe te passen in het dagelijkse leven, ook in moeilijke situaties. Zhuan Falun gaat ook diepzinnig in over de oorsprong van de mensheid, de betekenis van cultivatie, hoofd- en nevenbewustzijn, de oorzaak van ziekten en hoe fundamenteel te verwijderen, supernormale vermogens, wat is karma, wat is verlichting, hoe om te gaan met winst en verlies, enz.

Ondertussen beoefen ik Falun Dafa enkele jaren en kan het niet meer wegdenken in m' n leven. Het boek Zhuan Falun is een leidraad geworden. Een leidraad om een goed persoon te zijn wat volgens mij begint wanneer men zich in iedere situatie kan gedragen volgens de karakteristiek van het universum Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid. Dankzij Falun Dafa leerde ik het verleden te accepteren en volledig los te laten. Het verleden is niet meer pijnlijk omdat ik nu de werkelijke zin van het leven en de zin van het menselijke lijden ken. Ik weet nu wat meekomt bij de geboorte en wat meegaat bij de dood en dit weten zorgde voor een volledige omslag in m' n leven.

Ik probeer de meditatie oefening iedere dag te doen en voel me hierdoor rustig, licht, gezond en energiek. We mediteren zowel alleen als in groep op vier verschillende oefenplaatsen, te Diepenbeek, St.- Truiden, Luik en Balen. Op deze plaatsen leren we veel mensen kennen die ook Falun Dafa beoefenen. De laatste tijd merk ik dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een methode om tot rust te komen en openstaan voor spiritualiteit en meditatie. Mensen reageren meestal positief wanneer we hen vertellen over Falun Dafa omdat meditatie in het Westen niet meer zo een onbekend fenomeen is.

Wanneer we mensen uitleg geven over Falun Dafa vertellen we hen ook over de vervolging. In China is er momenteel een gewelddadige vervolging van Falun Dafa beoefenaars gaande. De Chinese regering heeft sinds ze in 1949 de macht greep alles van spirituele aard vaak verbannen omdat het niet overeenstemt met de Communistische ideologie. In juli 1999 werd het beoefenen van Falun Dafa van de ene dag op de andere verboden door toenmalig president van China, Jiang Zemin. Hij zag in de populariteit van Falun Dafa een bedreiging voor zijn macht en lanceerde een gruwelijke vervolgingscampagne die doorgaat tot op de dag van vandaag. Honderdduizenden mensen die Falun Gong beoefenden zijn sindsdien gearresteerd en in werk kampen geplaatst, en duizenden zijn gefolterd en vermoord. Daarnaast zijn alle propagandamiddelen ingezet door de Chinese regering om haat op te wekken naar Falun Gong onder de Chinese mensen, maar ook buiten China. Het doel is te voorkomen dat mensen de waarheid leren over de misdaden van de Chinese regering, een regering die tot op heden verantwoordelijk is voor de moord en hongerdood van ongeveer 80 miljoen mensen, wat meer is dan het aantal slachtoffers in de eerste en tweede Wereldoorlog bij elkaar. Gedurende al deze jaren van foltering, hebben Falun Dafa beoefenaars goedheid en verdraagzaamheid getoond. Geen enkele beoefenaar heeft ooit teruggeslagen of fysiek geweld gebruikt tegen de politie. Wereldwijd ondernemen beoefenaars geweldloze, vreedzame en legale middelen om beroep te doen op de mensen.

Toen ik voor het eerst hoorde over de vervolging en de gedwongen orgaanroof op levende beoefenaars was ik diep geschokt. Ik hoop op een vreedzame manier tot een oplossing te komen en draag een steentje bij door media, regeringsleden en mensenrechtenorganisaties in te lichten over de wrede mensenrechtenschendingen die plaatsvinden in China. Ook nemen wij deel aan openbare activiteiten zoals parades en demonstraties om de vervolging te doen stoppen.

Dank jullie wel voor het lezen.

Vriendelijke groeten,
Karin :knipoog:
Laatst bijgewerkt door Cinderella op wo 02 nov , 2011 9:16, in totaal 2 keer bewerkt.
Cinderella
 
Berichten: 43
Geregistreerd: ma 18 jun , 2007 8:19
Woonplaats: Hasselt - België

Berichtdoor els » do 07 feb , 2008 1:39

Waar is de mensheid toch mee bezig? Waarom zijn de morele standaarden gezakt tot op een dieptepunt? Waarom is de mensheid zo verdeeld geraakt door religies? Wat is de zin van al het lijden?


Mijn voorlopige antwoord op deze vraag: het komt omdat al deze godsdiensten gesloten sektes zijn die hun kinderen al vanaf de geboorte met de regels van die godsdiensten opvoeden.

De godsdiensten werden gesticht door imperialistische heersers die waren vergoddelijkt, voor of na hun dood. Het zijn dus de religies van veroveraars die 'vijanden' wilden overwinnen en landen wilden veroveren. Daarom zitten die religies zo vol met verhalen over gevaarlijke vijanden waartegen moet worden gevochten.

Je kan je kinderen indoctrineren met de letterlijke of een metaforische weergave, maar het geweld en de onderwerping kun je niet verhullen, en ook de tweespalt, de indeling tussen 'wij gelovigen' en 'zij inferieure niet gelovigen' blijft de basis van de religie.

Ook de vrouwenonderdrukking is een essentieel element, omdat wie de meeste vrouwen en daarmee het meeste nageslacht had sterker was in de oorlog en beter de ideologie kon verspreiden.

De documentaire "What the bleep do we know???" bekeek ik vele keren.


Ach, nooit van gehoord. Ik ga morgen eens op zoek op google video, dit kwam er alvast uit:Niet alleen door de meditatiemethode maar vooral door de drie universele principes Waarachtigheid (oprechtheid, eerlijkheid, openheid), Mededogen ( goedheid, vriendelijkheid, naastenliefde), Verdraagzaamheid (geduld, tolerantie, doorzetting).


Nou, deze woorden komen sektarisch op me over. Het zijn de woorden die een euforisch gevoel opwekken, en waarmee je mensen geleidelijk naar binnen kan zuigen. Warmte, liefde, vriendschap, zo begint het. Maar het is euforie waardoor je ontvankelijk gaat worden voor het bedrog dat ze naar binnen willen gieten, en voor de kritiekloze toestand die ze willen opwekken.

Meestal willen ze op deze manier aan je geld komen.

De eigenschappen die je noemt, zijn gewone menselijke eigenschappen, maar door ze allemaal bij elkaar te vegen tot één beginsel creëer je een hele positieve illusie. Zo geven ze met veel plezier hun geld uit.

De boeken kan je gratis downloaden, alsook alle audio en videomaterialen.


Ik schat in dat het prima gaat met de betaalde oplages. En dankzij het happy gevoel van de kopers een heleboel gratis publiciteit. :happy:

Het is mij best, mensen kopen zoveel overbodige rommel onder invloed van reclame. :lach2: Dat mensen willen betalen om te leren dat ze vriendelijk en beleefd moeten zijn en helemaal euforisch worden omdat ze hun best doen op zoiets alledaags vertelt wel iets over hoe makkelijk mensen zich laten meeslepen in een hype.

Het mysterie van het universum in 1 boek!


Het is geen mysterie, het klinkt mij als oude volkswijsheden in een sjiek jasje.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Cinderella » di 12 feb , 2008 14:30

Dag Els,

Bedankt voor de reactie! Graag wil ik jou meer informatie geven over wat Falun Dafa nu eigenlijk is.

Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa, is een oude cultivatiewijze voor de verfijning van lichaam en geest. Het kent lichamelijke oefeningen met langzame vloeiende bewegingen en meditatie. Centraal in de beoefening van Falun Gong staat het bestuderen en cultiveren van de principes waarachtigheid (zhen), mededogen (shan) en verdraagzaamheid (ren).

Op de website Falun Info kan je terecht voor hele goede informatie: http://www.faluninfo.nl/falungong/praktijk.html


Falun Gong: De Praktijk:

Hoewel Falun Gong zeer eenvoudig is om te leren en mee te beginnen—een combinatie van oefeningen, meditatie en moreel leven—heeft het niettemin vele aspecten en deelt het een klassieke stamboom met gelijkaardige Chinese kunsten.

In de eerste plaats kan Falun Gong beschouwd worden als een beoefening—als iets dat gebeurt, dat in actie komt. De beoefening is ontworpen om positieve verandering te bewerkstelligen, of het versterken van hetgeen dat reeds goed is, in lichaam, geest en zichzelf.

In Falun Gong wordt er aan het lichaam de meest directe aandacht geschonken via de regelmatige uitvoering van vier qigong oefeningen en een meditatie. Qigong oefeningen, gepopulariseerd na de Culturele Revolutie van 1980 in China, lijken op Tai-chi qua vorm en functioneren, evenzo in de eerste plaats op het lichaam op een energiek niveau. Sommigen refereren naar qigong (uitspraak “chee-gung”) als “Chinese yoga”.

Falun Gong past het lichaam opnieuw aan op een energiek niveau terwijl het blokkades en onzuiverheden uitbaggert, die gezondheid en welzijn in gevaar kunnen brengen. Op diepere niveaus behandelt de beoefening op zijn eigen unieke manier de meer fundamentele oorsprong van ziekte en fysiek lijden (i.e. een schandelijke materie genaamd karma). De meditatie vergemakkelijkt deze veranderingen en processen terwijl het de subtiele werkingen van de beoefening specifiek voor lichaam en geest, versterkt.

Verscheidene gezondheidsonderzoeken, inclusief klinisch gecontroleerd, gelijkherziend onderzoek op leidende medische faciliteiten, zijn begonnen met het onderzoeken en bevestigen van de positieve en soms indrukwekkende gezondheidsvoordelen welke zo vele mensen aan de praktijk kenmerken. Vele individuen werden ertoe bewogen om te schrijven over hun ervaringen, welke online gelezen kunnen worden.

Typische voordelen die mensen beschrijven omvatten grotere hoeveelheden energie en verminderde vermoeidheid; betere gezondheid; grotere weerstand tegen ziektes; betere slaap; emotionele balans; een gevoel van kalmte; een positiever perspectief; verbeterde relaties; meer zelfbewustzijn; een dieper gevoel van betekenis en spirituele groei.

De oefeningen en meditatie kunnen door mensen van eender welke leeftijd uitgevoerd worden, van eender welke fitheidconditie of achtergrond, en zijn zeer flexibel in termen van eisen; ze kunnen gedaan worden voor slechts enkele minuten per keer, waar of wanneer dan ook, of voor enkele uren als men dat wenst. Vaak houden mensen ervan om deze samen met anderen te doen, als een groep, in een rustige omgeving zoals een park.

Ze worden altijd gratis aangeleerd door vrijwilligers of kunnen geleerd worden via het volgen van een instructievideo. Deze hoofdkenmerken maakten aannemelijk deel uit van de fenomenale groei van Falun Gong in China.

Terwijl het fysieke aspect van Falun Gong belangrijk is, ligt de nadruk op de geest en op iemands morele zelf, wat deze beoefening zo uniek maakt.

Falun Gong is Boeddhistisch in natuur en bevat een hogere aspiratie in zijn leringen, namelijk spirituele perfectie—of “verlichting” zoals het genoemd wordt in Azië. In Azië wordt er bij spirituele disciplines van deze soort vaak verwezen naar manieren van “innerlijke cultivatie” of “zelf-cultivatie” en dit vormt een belangrijk deel van traditionele Chinese cultuur. Verscheidene Taoïstische, Boeddhistische en Confucianistische praktijken vallen onder deze rubriek.

De kern van Falun Gong bevat de waarden van waarheid, mededogen en verdraagzaamheid (of in het Chinees: Zhen, Shan, Ren). De beoefening leert dat deze de meest fundamentele kwaliteiten van het universum zijn en dat het deze zijn die, zoals uitgewerkt in het boek Zhuan Falun, als een leidraad dienen voor het dagelijkse leven en beoefening. Velen studeren het boek regelmatig om zijn leringen beter te begrijpen en vorm te geven.

Door consequente en toegewijde beoefening, streeft de student van Falun Gong ernaar om een staat van onzelfzuchtigheid, groter inzicht en bewustzijn, innerlijke zuiverheid en balans te bereiken—de innerlijke werking van datgene dat ware gezondheid genoemd kan worden.

Terwijl Falun Gong streeft naar innerlijke transformatie van het zelf, vertaald het zich toch kenmerkend in een positieve verandering in de wereld, voor zover de beoefenaar een geduldiger familielid wordt, een plichtsgetrouwere werknemer, een meerbiedend lid van de samenleving, enz.

Maar de focus van de beoefening is altijd het individu, en als dergelijke worden de leringen niet gezien als een blauwdruk voor sociale of politieke verandering en toegepast op anderen of de wereld op grote schaal.

Vele observatoren zijn geraakt door de openheid van Falun Gong, in termen van zowel zijn leringen (i.e. er is geen geloofsbelijdenis, set van regels of leercodificatie) en zijn administratie of bekrachtiging (i.e. geen vormen van inwijding, geen geestelijkheid of religieuze professionelen, geen lidmaatschapsgeld, enz.). Mensen worden aangemoedigd om tot hun eigen begrip van de leringen te komen, aangezien de nadruk ligt op persoonlijke groei, iets dat niet gedwongen of geprogrammeerd kan worden.

Degenen die geïnteresseerd zijn om de beoefening te leren worden aangemoedigd om http://www.falundafa.org/ te bezoeken, waar men de geschriften van Falun Gong en video-instructie van de oefeningen kan vinden.

Vriendelijke groetjes van Karin :lach2:
Cinderella
 
Berichten: 43
Geregistreerd: ma 18 jun , 2007 8:19
Woonplaats: Hasselt - België


Keer terug naar AlgemeenWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron