Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

plunderingen in Egyptisch museum

Godsdiensten en culturen van Afrika

plunderingen in Egyptisch museum

Berichtdoor els » ma 31 jan , 2011 10:46

De demonstraties in Egypte hebben geleid tot plunderingen in het Egyptisch museum in Caïro. Extra nieuws hierover is te lezen op de site van Huub Pragt, egyptologie.nl.

http://egyptologie.nl/htm/extranieuws.htm

Vanochtend 31 januari om 11:20 uur is ook een interview hierover met hem te beluisteren op radio 1, dat ook live te volgen is op het internet via deze link:

http://www.radio1.nl/degidsfm
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Stardust » di 01 feb , 2011 10:10

Vreselijk Els.

Kostbare, unieke, onschatbare kunstwerken die toch niets te maken hebben met het doel van deze politieke protesten.
Er zullen altijd barbaren zijn die hiervan profiteren.
Stardust
 
Berichten: 185
Geregistreerd: vr 10 jul , 2009 10:00

Berichtdoor els » di 01 feb , 2011 16:07

Zeg dat wel. Op Youtube is er ook wat over te zien.

http://www.youtube.com/watch?v=d8nH3JuBd4s

Met dit soort afbrekers in je omgeving valt er niets op te bouwen. Wat gaat er in die mensen om? Ze zijn geen slachtoffer van een cultuur die niet deugt, maar zijn zelf degenen die de cultuur miserabel maken.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor els » di 01 feb , 2011 18:17

Gelukkig liep de demonstratie vanmiddag zonder geweld, misschien wel omdat het leger een keuze had gemaakt?

Vrouwen zijn trouwens flink afwezig zegt EenVandaag, behalve natuurlijk de geregisseerde hoofddoekenclub. EenVandaag noemt het dan 'zeer opmerkelijk' dat deze 'diep religieuze vrouw' voor haar rechten opkomt, maar ze snappen kennelijk niet dat dit soort vrouwen geregisseerd voor de camera's verschijnen om propaganda te maken voor het moslimfundamentalisme. De demonstratie en roep om vrijheid wordt gewoon gekaapt door het georganiseerde en rijk gefinancierde fundamentalisme.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Stardust » wo 02 feb , 2011 11:19

Ben het helemaal met je eens Els.

Deze diep religieuze vrouwen zijn gewoon bezig de positie van de vrouw totaal ondergeschikt te maken aan het alfamannetje.
Met welk recht? Allemaal op basis van de profeet en zijn fictieve regeltjes zoals bij ons de bijbel waarin de man het hoofd is van de vrouw. Tijd voor een kopje kleiner zou ik zeggen.

Zopas is er in Iran nog een Nederlands/ Iraanse vrouw opgehangen omwille van haar geloof. Haar nationaliteit wordt daar namelijk niet erkend. Dat riekt naar feodalisme.
Huwen met een niet Moslim is daar immers een halsmisdrijf.

Alsof vrouwen minder intelligent zouden zijn of inferieur aan de andere helft van de wereldbevolking.

Dit wordt allemaal perfekt georganiseerd en de Moslimbroederschap probeert weer een voetje meer tussen de deur te wrikken.
De gesluierde meute wordt met de zoomlens binnen beeld gehaald als er al vrouwen te vinden zijn.
De bevolking is deze landen lijkt immers uit uitsluitend mannetjes te bestaan.

Ze vergeten dat het hoofddoekje en de sluier een statussymbool was van rijke en onafhankelijke vrouwen en niets met de Koran te maken heeft. In de bloedhete woestijn heeft dat een funktie die de huid en de schoonheid beschermt. Bij ons is dat echter totaal overbodig. Die eenpersoonstenten dragen ze maar in eigen cultuur.
De jaloerse profeet kon het blijkbaar niet verdragen dat iemand een blik op zijn harem richtte.

Ieder jaar worden in Islamitische landen honderden Christenen vermoord om hun geloof.
Lekker tolerant is dat en hier zit dan de salonpolitiek met een vermanend vingertje en dat het allemaal wel democratisch moet worden opgelost. De democratie is in feite ook een vorm van gematigder dictatuur volgens het verdeel en heers principe.

De Islam in strikte zin is intolerant met een heilige opdracht andersdenkenden uit te roeien of te bekeren tot heil van Allah.
Wie zich van het geloof afwendt of een ander kiest moet worden vermoord. Dat schets een vorm van sectarisme.
Gister nog een meisje met haar vader die Christen zijn en voor eigen leven vrezen. Zij kan de deur niet meer uit wegens een moordopdracht aan hun adres. Voor mij is dat puur fanatisme en facisme.

Waarbij ik aanteken dat natuurlijk niet alle moslims intolerant zouden zijn. Maar het is doodeng om die wurggreep op een maatschappij te zien die afglijdt naar fundamentalisme.

We zijn hier nog steeds stekeblind en geven hen alle gelegenheid zich ongelimiteerd te profileren en uit te breiden.\

De soepjurken in het middenoosten zullen deze crisis dankbaar aangrijpen om een andere marionet te installeren want een president heeft natuurlijk ook niet veel te vertellen. De fossiele opvattingen van deze geestelijke kliek zijn erger dan de middeleeuwse maar dienen een doel namelijk Macht.
Houd mensen dom en arm en proifiteer ervan dat deden ze hier ook met succes.

Maar het is minder dan een eeuw geleden dat wij hier iets te zeggen hadden.

De bevolking meent in hun naïviteit dat met een andere stroman aan het roer het schip een andere koers zal varen.
Diezelfde illusies koesteren wij immers ook.

Intussen hoor ik geluiden dat veel islamieten de PVV stemmen omdat ze nog banger zijn van de radicale Islam dan wij.

De Islam is per definitie ondemocratisch.
Stardust
 
Berichten: 185
Geregistreerd: vr 10 jul , 2009 10:00

Berichtdoor els » ma 14 feb , 2011 18:06

Eens met de dingen die je zegt, Stardust. Ik heb de ontwikkelingen niet meer zo gevolgd. Ik irriteer me een beetje aan de media die meegaan met de waan van hun eigen creaties, terwijl er op de achtergrond in Egypte allerlei andere dingen gebeurden, die nauwelijks aandacht krijgen. Ik geloof dat ik nog wel ergens meekreeg dat in Egypte ook veel mensen niet blij zijn met de opdringerigheid van die broederschap, en natuurlijk Iran, dat zich er ook nog eens mee bemoeid.

Bovendien werd de hele tij gedaan alsof er een vrolijk sfeertje hing van mensen die eindelijk samen uitzagen naar positieve veranderingen, maar dat intussen massaal christelijke winkels werden geplunderd werd gewoon genegeerd, net als andere ellende zoals de vele doden. Hoe kan er nou een positieve sfeer hangen als er zoveel machtstrijd mee samenhangt?

Ik begrijp niet wat voor belang de Nederlandse pers erbij heeft om net te doen alsof het allemaal zo positief is, maar volgens mij hebben ze niet eens een belang. Ze zijn gewoon zo oppervlakkig als de pip en wauwelen een beetje de persbureaus en andere media na.

Lekker tolerant is dat en hier zit dan de salonpolitiek met een vermanend vingertje en dat het allemaal wel democratisch moet worden opgelost. De democratie is in feite ook een vorm van gematigder dictatuur volgens het verdeel en heers principe.


Ja, het is een beetje bizar, maar er worden daar democratisch dictaturen gekozen. In plaats van hierover mee te juichen omdat het woord 'democratie' kennelijk primaire emoties van blijdschap oproept, kunnen de journalisten beter meer aandacht geven aan de mensen die wérkelijk de boel graag een beetje zouden willen moderniseren, en die nog problemen genoeg zullen krijgen.

De soepjurken in het middenoosten zullen deze crisis dankbaar aangrijpen om een andere marionet te installeren want een president heeft natuurlijk ook niet veel te vertellen.


Inderdaad, Iran stond al klaar om steun te bieden. Inmiddels zijn ze in Iran ook weer aan het demonstreren geslagen, maar daar weten ze wel beter hoe ze met demonstranten om moeten gaan. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Bui ... agen.dhtml

Aan het plaatje te zien betreft het een hezbollahdemonstrant. Als de westerse journalistiek niet in staat is goede van foute demonstranten te onderscheiden, kun je natuurlijk ook niet verwachten dat ze veel inzicht hebben in de mogelijke ontwikkelingen. Ze denken waarschijnlijk dat iedereen die demonstreert en 'democratie' roept automatisch een vrijere maatschappij wil.

Nou lees ik net dat Zahi Hawass inmiddels minister van Oudheden is geworden... dat had ik helemaal gemist. http://www.parool.nl/parool/nl/22/KUNST ... seum.dhtml

Er zijn dus wel objecten gestolen uit het museum. Ik denk dat Duitsland nou nog wel wat langer zal nadenken voor ze die buste van Nefertiti terugsturen... en ik denk ook dat Zahi er voorlopig niet om zal durven vragen. :o
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam


Keer terug naar Egypte en AfrikaWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron