Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

Rechten minderheden zijn ieders probleem

Plaats hier alles over jodendom christendom islam en hieraan verwante godsdiensten.

Rechten minderheden zijn ieders probleem

Berichtdoor Reader » wo 29 sep , 2010 15:32

Een ’volledige immigratiestop voor mensen uit islamitische landen’ eist de PVV in haar verkiezingsprogramma. En daarnaast: etnische registratie, sluiting van islamitische scholen, een bouwstop voor moskeeën.

Voor moslims niet leuk, zulke discriminatie van hun godsdienst, maar wel een geruststelling dat die leuzen nog lang niet vertaald lijken te zijn in de wetten van het land. Artikel 1 van de Grondwet beschermt immers tegen alle vormen van discriminatie.

Maar de Grondwet moet wel voortdurend worden waargemaakt. In Zwitserland faalde die bescherming toen vorig jaar een volksinitiatief werd aanvaard om hun Artikel 72 (over Kerk en Staat) aan te vullen met de bepaling ’De bouw van minaretten is verboden’. Het was een collectief discriminerende wijziging van de Grondwet. Hét argument dat mij door Zwitserse broeders en zusters toen werd voorgehouden is dat ze zo hun kleinkinderen beschermen tegen de islam. Niet helemaal te volgen, maar in de hele discussie over de islam in Europa overheersen allang niet meer verstand en recht.

De religieuze kwesties die recent aan de orde zijn gesteld – zoals een nieuwe moskee bij Ground Zero – zijn nauwelijks een serieuze bedreiging van de godsdienstvrijheid. Veel ernstiger is de minderheidsproblematiek die ermee samenhangt: collectieve discriminatie van moslims. .....
http://www.trouw.nl/opinie/podium/artic ... leem_.html

Een reactie van een christelijke mens:
"Wij zijn een moderne Christelijke natie, die op een ander niveau staan dan de primitieve Berbers uit de bergen van Marokko."
Reader
 
Berichten: 320
Geregistreerd: di 10 okt , 2006 17:41

Keer terug naar jodendom christendom islamWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron