Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

De overwinning van Byzantium en de koran

Plaats hier alles over jodendom christendom islam en hieraan verwante godsdiensten.

De overwinning van Byzantium en de koran

Berichtdoor Reader » wo 05 dec , 2007 15:24

De overwinning van Byzantium:
Een belangrijke openbaring over de toekomst kan in de Qoer'aan gevonden worden in de eerste verzen van Soera ar-Roem, die naar het Byzantijnse keizerrijk, het oostelijke deel van het late Romeinse rijk, verwijzen. In deze verzen staat dat het Byzantijnse rijk te maken had gehad met een grote nederlaag, maar dat het ook spoedig de overwinning zou proeven.


"Alif-Lam-Mim. De Romeinen zijn verslagen in een buurland en zij zullen na hun verlies de overwinnaars zijn. Tussen drie en negen jaar. Het besluit over deze zaak, voor en na (deze gebeurtenis) ligt uitsluitend bij Allah. En op die dag zullen de gelovigen zich verheugen. (Qoer'aan 30:1-4)"

In het derde vers van Soera ar-Roem, wordt ons verteld dat de Romeinen verslagen werden in de laagste streek van de aarde. De uitdrukking, in het Arabisch 'adna al ard', wordt in vele vertalingen omschreven als 'een plaats in de buurt'. Maar dit is niet de letterlijke betekenis van de oorspronkelijke uitdrukking, maar eerder een symbolische omschrijving daarvan. Het woord Adna in het Arabisch komt van het woord 'deni' dat "laag" betekend en 'Ard' betekent "wereld". Daarom betekent de uitdrukking "Adna al Ard" de laagste plaats in de wereld.
http://www.ontdekislam.nl/wonderen2.php
Reader
 
Berichten: 320
Geregistreerd: di 10 okt , 2006 17:41

Berichtdoor Shayenne » vr 07 dec , 2007 13:08

Off topic.
Ach, zijn de Emerald tablets (de Smaragdgroene tafelen) wat men aan Hermes Trismegistos wijt, ook eigenlijk niet geschreven in 800 AD door Abd al-Qadir Al-Jilami bekend staand als: de Kitab Sirr al-Assrar. D'r is nog zoveel aan (magische) kennis te vinden in de oud-arabische wereld en geconfisceerd door het westen.

Shayenne.
Shayenne
 
Berichten: 44
Geregistreerd: zo 19 nov , 2006 17:08


Keer terug naar jodendom christendom islamWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron