Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

Rotterdam wil financiële aanpak tienervaders

Is het feminisme nog nodig? Heeft het wel enige zin? Of zijn feministes verzuurde mannenhaters?
Spui je mening over het feminisme en de positie van vrouwen in de godsdiensten en in de maatschappij hier!

Berichtdoor els » vr 13 mei , 2005 22:26Rotterdam wil financiële aanpak tienervaders

(Novum) - Tienervaders die geen verantwoordelijkheid nemen voor de kinderen die ze hebben verwekt, moeten financieel worden aangepakt. Indien nodig moet de tienermoeder gedwongen worden de naam van de vader te noemen aan de gemeente. Dat stelt de Rotterdamse wethouder Leonard Geluk van Onderwijs en Integratie vrijdag.

In Rotterdam zijn 740 alleenstaande moeders tussen 18 en 23 jaar met een uitkering. De CDA-wethouder vindt het 'principieel onjuist' dat de financiële verantwoordelijkheid voor een kind 'geheel op de gemeenschap afgewenteld wordt'. Beide ouders moeten hun verantwoordelijkheid nemen bij een tienerzwangerschap, vindt de wethouder.

Het college van burgemeester en wethouders wil dat de vader verplicht meebetaalt aan de kosten van opvoeding en verzorging van het kind. Desnoods worden de ouders van de vader financieel verantwoordelijk gesteld, stelt het college. Volgens Geluk is het namelijk aan de ouders 'hun kinderen te volgen en goed voor te lichten'. Met de 'strenge' maatregelen wil Geluk dat ouders zich genoopt voelen een gesprek met hun kinderen te beginnen.

Juridisch is het niet mogelijk tienermoeders te dwingen tot het noemen van de naam van de vader. Op dit punt moet de wet- en regelgeving worden veranderd, vindt het college. Voor moeders die hun kind 'op traumatische wijze' hebben gekregen, zou de regeling niet moeten gelden.

Copyright, Novum


Het moet toch echt niet gekker worden. Tienermeisjes dwingen te zeggen wie de tienervader van hun kind is, zodat hij kan meebetalen aan het grootbrengen. Middeleeuws.

Ik weet trouwens niet wat erop tegen is dat de hele maatschappij meebetaalt aan de opvoeding van een kind. Of mogen alleen mensen met veel geld kinderen krijgen? Lijkt me handiger om het geld een beetje eerlijker te verdelen, dan heb je dit soort problemen niet.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Balance » za 14 mei , 2005 10:55

Ik weet trouwens niet wat erop tegen is dat de hele maatschappij meebetaalt aan de opvoeding van een kind.


Het moet ook niet gekker worden van de andere kant. Een Antilliaans knaapje (want daar hebben we het vooral over, maar dat mag je kennelijk nog steeds niet hardop zeggen) die even een kindje maakt bij een jonge meid en er vervolgens met een rotgang vandoor gaat, op naar de volgende stomme griet die nog nooit van de pil gehoord heeft, en daar ook wat kinderen maken waarvoor hij ook niet op wil draaien. Verder met lamlending rondhangen en 'leuke' dingen doen. Dat is de Caribische cultuur. En zo zijn verantwoordelijkheid als vader ontlopen en de gemeenschap ervoor op laat draaien. Wij noemden dat vroeger 'Lekker neuken niet betalen'. Lekker makkelijk. Dat moet je vooral belonen.

We betalen al bakken aan die slapjanussen van Marokkaanse en Turkse komaf (wel een grote bek) die een huwelijk of samenleving met een Nederlandse Marokkaanse of Turkse meid niet aankunnen (omdat die te monding zijn en wel opgelet hebben op school) en daarom hun partners maar uit achterlijke streken van Turkije of Marokko halen.

En dan maar klagen dat er te weinig geld over blijft voor zieken- en verpleegtehuizen en andere sociale doelen. En dat wordt al decennia 'goed' gevonden. Goed dat daar een eind aan gemaakt wordt.
Balance
 
Berichten: 244
Geregistreerd: za 23 okt , 2004 11:11

Berichtdoor heidi » zo 15 mei , 2005 16:18

Ik zit hier qua mening een beetje tussenin.
Je kunt iemand niet dwingen om te vertellen wie de vader is, dat is gewoon privé. Maar zoals Balance ook al zei, er heerst binnen sommige culturen gewoon echt een mentaliteit van zoveel mogelijk kinderen bij verschillende vrouwen verwekken, en dat vind ik persoonlijk nog veel vruw-onterender!

Vaak zeggen die meisjes het alleen maar niet omdat ze dan een uitkering krijgen, en dat is ook niet netjes....
heidi
 
Berichten: 50
Geregistreerd: za 12 maart , 2005 11:52


Keer terug naar feminismeWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron