Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

buncton sheela verwoest

Over Grieken, Romeinen, Kelten, Germanen, Noorse goden, Nederland etc.

Berichtdoor els » za 04 dec , 2004 23:49

De sheela na gig van de kapel in Buncton (West Sussex) is door een geflipte vandaal verwoest. Sheela na gigs zijn meer dan duizend jaar oude beelden die als overblijfsel van de voorchristelijke godsdienst voorkomen in kerken in Engeland, Wales, Ierland en Schotland. Het zijn vrouwelijke beelden die een expliciet geopende vagina tonen. Omdat dit niet erg past bij het beeld van een kerk is er een moralistische verklaring aan gegeven, bijvoorbeeld dat het gaat om een demoon die het kwaad afweert.

Vanwege het in het oog springende seksuele karakter is het een wonder dat er nog beelden bewaard zijn gebleven. Maar het is niet meer dan een kwestie van tijd, want wat vernield is komt nooit meer terug. En dan verdwijnen de beelden naar de vergetelheid, en gelooft niemand meer dat er ooit zoiets heeft bestaan. :(

Afbeelding


Eigenlijk zou je tegen dit soort godsdienstfanatisme een naaktactie moeten houden. Iedereen expres naakt door dat suffe dorp lopen, of die kerk bezoeken. Maar als je niet weet wie het gedaan heeft is het moeilijk een passende straf te verzinnen.
Edited By els on 1102200603
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Keer terug naar Europa: Grieken, Romeinen, Germanen etc.Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron