Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

Betere seks met sla

Plaats hier nieuwsberichten.

Oude nieuwstopics worden verplaatst naar een forum waar ze beter in thuishoren.

Betere seks met sla

Berichtdoor els » wo 01 feb , 2006 1:15Oud nieuws hier! :smile:

Betere seks met sla

Het witte melksap in sla werkt potentieverhogend. De Italiaanse wetenschapper Giorgio Samorini zegt dat in het Duitse tijdschrift Der Spiegel .


De Egyptenaren teelden 4.500 jaar geleden al sla en kenden het potentieverhogende effect. Zij teelden de groente vooral voor het oliehoudende zaad, want door het overvloedige melksap waren de bladen te bitter om te eten.

Moderne sla bevat minder melksap, maar helaas vertelt Samorini niet hoeveel je wel moet eten om je potentie merkbaar op te krikken.


Afbeelding
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor els » wo 01 feb , 2006 1:19

Natuurlijk wisten we allang dat de Egyptenaren dat wisten. Hun superfallische god Min was ook de god van de sla!This fertility God is a very popular phallic deity. He is mostly depicted as a stick man - with one of the sticks sticking out somewhat crudely. Taking part in a sexy threesome with QADESH and RESHEP, he has a plumed headdress and in his right hand he holds a whip. Best not to ask why.

There's more to lettuce than you might think. It was regarded as a powerful aphrodisiac - huge bunches of lettuce leaves were eaten in MIN's honor in the hope that increased stamina would result.
You can try this for yourself. Lettuce is cheap and a few salad sandwiches may bring unexpected benefits.

Lettuces also feature in the conflict between SET and HORUS. Fed up with the never-ending fights, RA ordered them to be at peace. Seemingly compliant, SET invited HORUS to stay with him for the weekend, but on the first night SET crept out of bed and attempted to sexually assault HORUS, who awoke just in time and managed to catch SET's discharge in his hand, whereupon he fled home to his mother crying 'Look what SET has done now!'

ISIS cried 'The filthy beast!', hacked off the sullied hand and threw it in the Nile. (She soon made him another one – replacement parts were her speciality).

She then planned revenge. She persuaded HORUS to self abuse himself into a jar, and sprinkled the contents over SET's favourite piece of garden. The Lettuce Patch. Every morning SET started off the day with a row of fresh lettuces, and he swallowed all the 'dew fresh' ones. When the story got out, how the Gods laughed – 'How's the pregnancy going SET?'

So always wash lettuces very carefully before consumption.


Hier nog een artikel over Min:

els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor RoyJava » wo 01 feb , 2006 11:33

Héérlijk Els, deze topic! :lach2:

De afroisiaca of afrodisische eetgeheimen hebben altijd tot de verbeelding gesproken in flarden. Met een beetje humor, wat studie en onderzoek, geflambeerd met filosofie, wetenschap en lef, komen we dichter bij de kern, en met wat geplus en ge-MIN zijn magie, mysterie en mystiek wat geloofwaardiger, toch? Vooral die laatste link waar de Godin afgebeeld staat met een geërecteerd lid,, en dát voor de oudheid :twisted:

MIN bedreef oa. de liefde in een trio met niemand anders dan , die oa. de Liefdesgodin wordt genoemd. Je had reeds een lichtje opgeworpen haar te linken met de Javaanse Dewi Kadita door , die tenslotte onze stammoeder wordt genoemd. Dus ben ik maar een topic begonnen ... >>>

Groet Roy
RoyJava
 
Berichten: 366
Geregistreerd: ma 12 sep , 2005 20:07
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor FW » do 02 feb , 2006 1:41

Gewéldig, Els!

Overigens hadden de Egypenaren het fout - zoals Rutger Kopland ontdekt heeft: sla verooraakt toch vooral weemoed.

Het zijn redelijkheid. gevoel voor humor en de juiste toon die samen het beste afrodisiacum vormen. Asperge noch ei, sla of oester kan daar iets aan veranderen.
FW
 
Berichten: 14
Geregistreerd: di 02 aug , 2005 6:52
Woonplaats: Nijmegen

Berichtdoor els » do 02 feb , 2006 14:07

:lach2:

Ik heb voor de aardigheid nog even 'lettuce' opgezocht in de Engelse etymologie.

Het komt van het oud-Franse 'laitues', en dat komt weer van het Latijn 'lactuca'. Talenkenners zien het al: 'lettuce' betekent eigenlijk rechtstreeks 'melk'.

Wat de verbetering tijdens het MIN-nekozen betreft, dat geldt ongetwijfeld voornamelijk voor de heren der schepping. De meeste van de medicijnen die zij tot zich nemen werken niet. Ik denk dan aan gemalen neushoornhoorns, tijgertestikeltjes, Spaanse vlieg, eieren, tonic en dat soort wondermiddelen die vele dieren naar de rand van uitroeing drijven.

Ik begrijp uit het artikel dat je van moderne sla heel wat kropjes moet eten. Lijkt me niet aanslaan in een tijd dat we viagra hebben.

Ik zat pas ook nog eens in een of ander geïllustreerd kamasoetraboek te lezen. Daar wordt de zin in seks vooral opgepept door het ontwikkelen van allerlei kunsten, om de omgeving te veraangenamen. Ik vond dat wel heel fascinerend, het lijkt mij eigenlijk een must, maar dit wordt weer tegengesproken door het feit dat de auto ook een veelgebruikte locatie is om te vozen. Zo bekeken heb je er eigenlijk niks voor nodig om toch in de stemming te zijn.

Een eenvoudig glaasje wijn wil ook nogal eens het ijs breken.

Leuke topic heb je opgestart, Roy. Leuk ook om Qetesh er ook nog bij te betrekken. Ik kan het niet laten om na 'lettuce' ook nog eens te kijken naar 'lotus', die zij in haar hand draagt. Het zijn geen verwante woorden, maar ik associeer kennelijk nogal auditief.
Daardoor schoot het me ook weer te binnen dat het Hebreeuwse Lot 'mirre' betekent - daar wilde ik ook nog eens een topic over openen, dus dat heb ik nu gedaan.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor RoyJava » vr 03 feb , 2006 22:08

:yinyang: ... wat en kropje sla zo teweeg kan brengen!

De Bijbel, de Kabbala, de Moedergodin en ook nog en passant de link gevonden van de "eerder-bestaande" dierenriemtekens, wo. het symbool van Leeuw-Maagd als verénigd, gelinkt met zowel de Sphynx als de Hindoese Durga... nu komt de link met de Javaanse Zuidzee Vorstin gevaarlijk dichtbij, juist daar de prostitué's zich ophouden bij de Rots van Hawah/Eva :cool:

In het kort lijkt het, dat Quadesh, of Qetesh, de naakte "waarheid" toonde op de Leeuw, dat werd overgenomen door de Egyptische Hathor. Quadesh/Qetesh werd frontaal uitgebeeld en niet en profile zoals de Egyptische goden/godinnen. En létterlijk in haar naaktheid vermoedelijk, daar Quadesh/Qetesh de sexuele voorlichting bracht, incluis de heerlijkheden en geheimzinnigheden erom heen (toen nog ... :sperma: ) van zowel Syrische, Perzische, Phoenicische als Semitische "oorsprong".

Want de symbolen "lotussen en slangen" (in haar handen) staan voor de yoni/vulva en de lingga/phallus. Deze hebben in het Hindoegeloof al vanaf onheugelijke tijden een belangrijke rol gehad in hun verering. Sommige onderzoekende berichten maken daar melding van, vooral ook van het dier de Leeuw (Singha). Deze is hét symbool van de duistere Godin Durga (op Java vereenzelvigd met Ratu Kidul), veelal beschouwd als een "Totemdier" in die tijden, met Singapore nog in het staatssymbool (een leeuw met een vissestaart), en Tibet die de sneeuwleeuw als symbool heeft.

Dat de dierenriemtekens in die tijden "anders" zijn geweest (waarvan de Leeuw en Maagd als éen), blijkt ook in de Bijbel terug te vinden te zijn. Deze wordt verwezen naar de Berg Sinaï en de concubine Hagar/Akar van Abraham. En zou overeenkomen met de "Zetel van Hathor", wiens rituelen nauw betrokken zijn met die van Quadesh/Qetesh!

Dat Quadesh verder reikt dan enkel de vruchtbaarheidsrituelen is terug te vinden in de historie van de Quadesh Vallei, Libanon, ook bekend als het Kadisha Dal, waar oa. de beroemde Khalil Gibran heeft geleefd. Hier zouden allerlei gewijde rituelen bedreven zijn geweest, en dus eveneens werden deze doorgegeven, of geleerd aan ingewijden. Beroemde rituelen, of kennis, zijn de kruiden-, bloemen- en bomenkennis (én slá :p ), incluis de uitwerking van deze (die veelal vergeten zijn, en dus in huidige tijden averechts zouden werken :grijnsrood: ), maar ook het afleggen van overledenen en het balsemen (zie de Joodse Chevra Kadisha).

Daartoe behoorden ook de inwijdingsrituelen, die zo berucht zijn geworden van Sodom en Gomorha. Hier woonden de Qedeshims, in verschillende delen van de bekende religieboeken vernoemd. De Tempelpriesteressen leefden voor de natuur (én haar geheimen, zoals de Wicca eigenlijk) en de Moedergodin, en allerlei vormen van kunst, wetenschap en religie zouden hun oorsprong uit dit soort centra hebben. Ook het handlezen, profetie, handoplegging ed. werden híér gepraktiseerd. Doch in de vruchtbaarheidsrituelen ging van alles mis, doordat deze centra steeds meer bekend werden als hoerenkrotten, waar gewijde prostitué's, zowel vrouwelijk als mannelijk, woonden. Het is jammer dat door vernietiging van dergelijke centra (met Sodom en Gomorha als roemrucht voorbeeld) veel verloren ging, wo. de link van Oost en West (netals bij de verbranding van de Alexandrië bib). :cry: Misschien hoefden wij dan niet meer op een nare manier naar elkaar te wijzen en elkaar te beschuldigen, wat wél en wat níét kan, hoort, moet etc.

Het lijkt erg ver gezocht, maar de toevallige overeenkomsten mogen van een intensieve speculatie zijn, dat neemt niet weg, wanneer een bepaald ritueel vandaag de dag nóg uitgevoerd wordt (óf in openbaar, óf in besloten kring), deze in symbool van een vermoedelijke zelfde bron stammen, ergens opgeslagen in ons brein. Wat door de mond gaat, komt in de maag terecht, waar exact dát wordt gebruikt voor het nodige leven. De rest wordt verwijderd elders, en sja ... wat in dat brein terecht komt ... :shock: :knipoog:

groet Roy
RoyJava
 
Berichten: 366
Geregistreerd: ma 12 sep , 2005 20:07
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor els » zo 05 feb , 2006 22:03

Bedankt voor al die info over Qetesh, Roy. :lach2:

In het kort lijkt het, dat Quadesh, of Qetesh, de naakte "waarheid" toonde op de Leeuw, dat werd overgenomen door de Egyptische Hathor.


Volgens mij is het zelfs zo dat Hathor dezelfde naam is als het Fenicische Atthart, die we beter kennen onder haar vergriekste naam Astart, en die natuurlijk duidelijk Qetesh is. Qetesh is in elk geval de Egyptische vorm van Qadosh/Qadesh, wat gewoon een titel is, die 'heilig' betekent. Het gaat hierbij om precies te zijn om een 'heilige prostituee', dus heilige seks (een soort 'vrouwelijke kracht', een muze of shakti, zeg maar). In de islam leeft deze titel natuurlijk voort als Kadisha, de 'muze' van de profeet Mohammed.

Ook is Hathor dus dezelfde naam als Aphrodite, al weet ik niet of dit via het Fenicisch is gegaan of via een andere weg. Ik bedoel dus dat Aphrodite de verbasterde uitspraak is van Atthart of Hathor. De Grieken konden de klank van de Feniciërs niet uitspreken, en brachten er niet meer van terecht dan iets wat als Aphrodite vaag Griekse betekenis kreeg.
Dat Aphrodite Astarte is weten we van een tweetalig tablet, maar volgens mij is Hathor dus ook dezelfde naam.

Ik heb ook nog wel eens geprobeerd de naam Durga hierbij te betrekken (via de Syrische, samengestelde naam Attargatis), dus toch frappant dat ze hier met hetzelfde sterrenbeeld in verband wordt gebracht.

Hathor wordt Egyptisch vertaald ('huis van Horus'). Maar of dat nu de oorspronkelijke naam is, of ook weer een verbastering van iets, dat werd geleid naar iets met werkelijke betekenis, geen idee. In elk geval is Hathor al een heel oude godin, veel ouder dan Astarte. De Fenicische Astarte is bovendien heel duidelijk beïnvloed door Hathor (zelfde kapsel etc.), dus waarom zou de naam niet uit ook Egypte afkomstig zijn? Ze ontstond in de tijd dat de Egyptenaren veel invloed hadden in Syrië en Fenicië.

Dat de dierenriemtekens in die tijden "anders" zijn geweest (waarvan de Leeuw en Maagd als éen), blijkt ook in de Bijbel terug te vinden te zijn. Deze wordt verwezen naar de Berg Sinaï en de concubine Hagar/Akar van Abraham. En zou overeenkomen met de "Zetel van Hathor", wiens rituelen nauw betrokken zijn met die van Quadesh/Qetesh!


Interessant, ik probeer het te onthouden. Abraham komt zelf trouwens nogal eens naar voren als een planeetgod. Hij werd bijvoorbeeld gelijkgesteld aan Saturnus/Kronos, en ook lijkt hij soms overeen te komen met Mars, maar dan met kenmerken van Hercules. Maar dat terzijde.

Even terug naar het onderwerp: Ook Hera kende het geheim van sla. Ze werd zwanger van Hebe toen ze sla aanraakte of at. Hebe heeft er haar eeuwige jeugd aan te danken. Ik heb wel begrepen dat volgens de Grieken sla zou zorgen voor impotente mannen. Het kan verkeren. :huh2:

Het is dus al met al eigenlijk helemaal niet zo raar dat wij uit de boerenkool zijn gekropen. :?
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor RoyJava » zo 05 feb , 2006 22:32

Hi Els,...

Ben onderweg,... bedoel dat ik vanwege QUDSHU direct bij ASHERAH ben gekomen, én HATHOR natuurlijk! En heb me weer eens verbaasd hoeveel dingen er verdraaid zijn geworden, ondanks "bewijzen" van plaquetten, aangetroffen tabletten etc.

Haar oudste afbeelding komt toch heel dichtbij die oude afbeeldingen van godinnen, vrij abstract dus. Maar waar zoveel symboliek in is verwerkt. De verwondering, en bewondering iets later, voor de natuur en haar voortbrengselen (zowel bomen, vruchten als struikjes) blijft hoogst merkwaardig, hoewel voor mij niet meer dan natúúrlijk, om die in je geloofsovertuiging te verwerken.

Ga dit in ieder geval bewerken, en link deze dan weer hier met het kropje sla :p , ok?

Groet Roy
RoyJava
 
Berichten: 366
Geregistreerd: ma 12 sep , 2005 20:07
Woonplaats: Den Haag


Keer terug naar NieuwsWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron