Forum godinnen en beeldvorming
 weblog | godinnen | forum home ||

weddenschap verloren

Gastenhoekje voor persoonlijke praatjes of off topic onderwerpen.

weddenschap verloren

Berichtdoor els » do 29 jun , 2006 20:00

Weddenschap verloren. :doing:

Ik had gewed dat het kabinet-Balkenende niet zou vallen.

:dag2:
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Zunrita » do 29 jun , 2006 23:23

Toch maar Gefeliciteerd!, nietwaar? Eindelijk van die zooi af.
Zunrita
 
Berichten: 219
Geregistreerd: za 13 nov , 2004 22:42

Berichtdoor els » do 29 jun , 2006 23:29

Nou kijken of we dat plan-Dekker nog kunnen torpederen, dan kan ik tenminste blijven wonen waar ik zit. :kater:
Ik denk dat we dan toch voor een 'links' kabinet moeten gaan. Terwijl rechts juist weer bijna een meerderheid had. Het was tactisch weer een heel goed moment voor rechts om het kabinet nu te laten vallen. Dat had ik niet gedacht van Lousewies, dat ze tactisch is.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Zunrita » vr 30 jun , 2006 22:11

Ze heeft dat een-tweetje met Pechtold strak gespeeld. Daar kan Verdonk nog een puntje aan zuigen. En bovendien staatsrechtelijk volkomen correct. Jammer dat het niet eerder gedaan is.

Valt het je trouwens niet op dat de media haar consequent neerzetten als 'extreem ambitieus' of woorden van gelijke strekking? Zullen ze over een man - of een vrouw 'met ballen' (zoals de mens Verdonk zichzelf graag dramatiseert) - niet gauw zeggen. Dan is het namelijk normaal om ambitieus te zijn.

Ik denk dat de majesteit ook niet veel ziet in een doorgezet rompkabinet van CDA-VVD, maar snel nieuwe verkiezingen wil. Mijn indruk is dat ze niet veel ophad met dit stelletje.
Zunrita
 
Berichten: 219
Geregistreerd: za 13 nov , 2004 22:42

Berichtdoor els » vr 30 jun , 2006 23:24

O jee, helaas heb ik het nauwelijks gevolgd. Ik kreeg gisteren vanaf 20:42 uur opeens allemaal mails KABINET GEVALLEN van die linkse organisaties waarbij ik sta ingeschreven. Ik dacht eerst nog dat het een virus was, maar toen deed ik toch maar de tv aan.

Ik heb wel een paar krantenberichten doorgekeken, die vind ik eigenlijk wel vrij neutraal. Ik ga van het weekend een paar kranten doorlezen, dan zal ik er eens op letten.

Ik denk dat de majesteit ook niet veel ziet in een doorgezet rompkabinet van CDA-VVD, maar snel nieuwe verkiezingen wil. Mijn indruk is dat ze niet veel ophad met dit stelletje.


Hee, is dat zo? Wie weet heb je gelijk. Het was in geen enkel opzicht een indrukwekkende regering, Balkenende voorop. Wat een slaperige figuur. Kok sprong tenminste af en toe nog eens internationaal in de bres voor het volk als het moest worden verdedigd (drugsbeleid, euthanasie etc.) Nee, dan Balkenende over het homohuwelijk, sjongejonge. Niet dat ik hem ooit heb kunnen verstaan.

Maar dat Balkenende door wil gaan verbaast me niet. Dat is de enige drive die hij had: de rit tot het einde uitzitten, met het kabinet dat hij wilde hebben. Ik zag wel wat online polls waarin steeds een ruime meerderheid van de bevolking zegt dat ze vervroegde verkiezingen willen. Dat verbaast me ook. Want wat willen ze dan?
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor calimero_a » za 01 jul , 2006 6:51

ach, het is tenslotte de tweede keer dat Balkenende op z'n bek gaat (excusez-le-mot). Het is toch een enorme prutser.

Wat is zo vreemd vind (nou ja vreemd is niet het goede woord) is dat ze een 'doorstart' willen maken terwijl de bevolking al heel lang aangeeft dat ze het er niet mee eens zijn.

Vertrouwen bevolking weg, vertrouwen kamer/regering weg en toch door willen gaan? Is hij echt zo dom als hij eruit ziet? Of gaat het erom om toch nog even al die dingen erdoor te drukken (begroting, afghanistan) die niemand behalve CDA/VVD eigenlijk wil???

De hele kwestie met Ayaan was toch ook te gek voor woorden? Over het asielbeleid wordt al tijden geroepen: er worden GEEN uitzonderingen gemaakt, behalve als je een 'vriendinnetje' van ons bent, dan wel uiteraard. Dan ben je toch je geloofwaardigheid heel snel kwijt. Dit kon niet anders als helemaal fout gaan.

En nu het spaak loopt is het zwarte pieten geblazen. Het ziet ernaar uit dat D66 de schuld krijgt. Ik had toch het idee dat die alleen maar de stekker uit een groot fiasco hebben getrokken, terecht.

Cali
(die heel hard hoopt op snelle verkiezingen, hopelijk doet Nederland nu minder stom)
calimero_a
 
Berichten: 111
Geregistreerd: wo 06 jul , 2005 18:41

Berichtdoor devrouwechtzien » zo 02 jul , 2006 22:43

calimero_a schreef: Is hij echt zo dom als hij eruit ziet?


Nee hoor: hij heeft heel goed door dat onze maatschappij zo dom is als we er niet uitzien: wij laten het toch allemaal gewoon gebeuren.

Af en toe excaleren (lees: anders stemmen), en dan braafjes politici hun gang weer laten gaan.
Onze maatschappij is een karikaturale vrouw:
- alles laten gebeuren
- exploderen
- zeggen 'Goh, ik weet ook niet wat ik nou ineens had'
- rust weer opzoeken door vertrouwen te geven (hoeft nergens op gestoeld te zijn, het is gewoon je opdracht als karikaturale vrouw, om altijd weer jouw vertrouwen weg te geven).
- en weer verder gaan met hetzelfde.

Balkenende weet precies hoe je een karikaturale vrouw moet mennen: gewoon DOORGAAN. :idea:
devrouwechtzien
 
Berichten: 130
Geregistreerd: zo 05 feb , 2006 17:33

Berichtdoor els » ma 03 jul , 2006 17:52

Cali schreef:ach, het is tenslotte de tweede keer dat Balkenende op z'n bek gaat (excusez-le-mot). Het is toch een enorme prutser.


Je kan hem een prutser noemen, maar intussen komt er wel Balkenende-III. Dat is net waarom ik had gewed dat het kabinet niet zou vallen: omdat Balkenende himself er zijn zinnen op heeft gezet zijn wensen door te voeren, koste wat het kost.

Het eerste kabinet moest dus vallen omdat Balks ideale kabinet geen LPF bevatte, maar bestond uit CDA-VVD. D66 is altijd handig voor opvulministers, ze zijn rechts genoeg, hebben nauwelijks wensen (gekozen burgermeester en referendum: meer inspraak dus meer democratie noemen ze dat, maar het ging niet eens door), en ze zijn dol op regeren.

Ik zag het dus als een handige zet van Balk om B-I te laten vallen, omdat een rechtse meerderheid op dat moment voor handen was. En het verbaast me niks dat ze nu doorgaan als B-III met de verguisde en door niemand meer gewilde LFP, helemaal een club figuren die niks anders wil als even wat zaakjes voor hun rijke achterban en vriendjes regelen onder het mom van 'democratische wil van de burger uitvoeren'.

Heb ik mijn weddenschap verloren, maar Balk zit er nog gewoon!!! Het cynisme ten top. :huh:

De hele kwestie met Ayaan was toch ook te gek voor woorden?


Het beste bewijs dat het land helemaal geen regenten nodig heeft, als ze hier zoveel tijd aan kunnen besteden. We draaien ook wel door zonder dat stelletje clowns - beter zelfs.

Over het asielbeleid wordt al tijden geroepen: er worden GEEN uitzonderingen gemaakt, behalve als je een 'vriendinnetje' van ons bent, dan wel uiteraard.


Tsja, ik ben gewoon een Ayaan-fan. Hoe meer op haar wordt afgegeven, hoe meer bewondering ik ervoor heb dat ze gewoon overeind blijft. Waren er maar meer vrouwen als Ayaan. De manier waarop veel vrouwen in Afrika worden behandeld is mensonterend. Bovendien hebben vrouwen een enorme achterstandspositie Dat het wereldwijd problematisch is met vrouwen, zie je al aan het aantal vrouwen dat een asielaanvraag doet: de overgrote meerderheid van asielaanvragers is man, omdat vrouwen niet eens de kans, mogelijkheid of recht hebben uit hun land weg te vluchten - of ze nou 'politieke' of 'economische' vluchteling zijn. Alleen al het feit dat vrouwen economisch bijna onzichtbaar zijn, geeft aan de economisch voor vrouwen hetzelfde is als politiek.

Nu hebben we eindelijk eens een vrouw die iedereen te vlug af is en niet alleen zwijgend profiteert van de financiële hulp die het westen biedt, maar keihard de onbeschofte vrouwendiscriminatie aanpakt, en ze wordt door iedereen gedemoniseerd, verguisd en verketterd!! Het is een gotspe.

Wat Ayaan doet, zou iedereen moeten doen: zich inzetten voor de rechten van het land waaruit ze zijn gevlucht.

Alleen al daarom heb ik steeds meer bewondering voor Ayaan. Ze heeft inmiddels mijn onvoorwaardelijke steun en complete bewondering, omdat ook feministen haar afvallen, maar ze laat zich door niemand tegenhouden.

Vrouwen moeten een voorbeeld nemen aan haar moed, in plaats van haar te verketteren.

(die heel hard hoopt op snelle verkiezingen, hopelijk doet Nederland nu minder stom)


Tsja, was ook mijn hoop, maar die kans lijkt verkeken. Volgens mij wordt het hele onzalige regeerakkoord er nog even in een paar maanden doorgejast.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor els » ma 03 jul , 2006 17:54

devrouwechtzien schreef:Nee hoor: hij heeft heel goed door dat onze maatschappij zo dom is als we er niet uitzien: wij laten het toch allemaal gewoon gebeuren.


Elke maatschappij krijgt de democratie die hij verdient, zeggen ze geloof ik, dus we zullen het wel over ons afgeroepen hebben.

Ik sta er naar te kijken hoe een reeks opeenvolgende kabinetten ons onze hele, zelfgebouwde beschaving afneemt en hem uitverkoopt naar het buitenland. Onze winkels, bioscopen, vervoersbedrijven, infrastructuur, kabelnet, waterbedrijven, energienet, zelfs de grond waar we op staan te ouwehoeren wordt aan het buitenland verkocht. Die buitenlandse exploitanten hebben meer te zeggen over de Nederlandse werknemers dan wijzelf. Het is pure diefstal, en het is volledig misdadig. Wat is er precies 'volksvertegenwoordiging' aan deze club criminele, plucheminnende landsbestuurders?

Ik klink weer heerlijk negatief. We moeten maar eens een verkiezingsprogramma gaan samenstellen.

Ik ga erover nadenken. Wat ik er in elk geval in wil:

:pijl: Hoge inkomens en grote inkomensverschillen die leiden tot het opdrijven van prijzen zodat mensen met lage inkomens hun normale levenspeil niet meer kunnen financieren moeten worden verboden, of tegengegaan door hogere belastingen voor hogere inkomens.

:pijl: Speculeren en winstmaken met primaire levensbehoeftes mag niet. (Dus niet woekeren met huizen en grond, met levensmiddelen, met (medische) zorg, met arbeidkracht etc.)

:pijl: Iedereen heeft recht op werk dat fatsoenlijk wordt betaald en dat tegemoetkomt aan menselijke behoeftes. Mensen hoeven niet te werken ten gunste van hogere inkomsten van anderen of ten gunste van winst voor bedrijven zodat deze met de winsten kunnen speculeren en andere bedrijven beconcurreren tot ze ten onder gaan.

:pijl: Het werk dat er is moet gelijk worden verdeeld onder degenen die moeten werken, om werkloosheid tegen te gaan.

:pijl: Belastinggeld gaat niet langer naar projectontwikkelaars die zich voor veel te veel geld toeleggen op overbodige moderne transportmiddelen, stadsvernieuwingsprojecten waar iedereen tegen is, het volbouwen van open ruimte, leegstaande kantoorruimte, meer en bredere snelwegen en noem maar op.
Het belastinggeld gaat voortaan naar algemene zaken waar iedereen gebruik van maakt, zoals scholing, onderhoud van de infrastructuur en openbaar vervoer, goedkope huisvesting etc. Zeg maar: alle overheidstaken die de laatste jaren naar de vrije markt zijn overgeheveld moeten worden teruggevorderd, omdat ze veel makkelijker uit algemene middelen kunnen worden gefinancierd dan uitsluitend door gebruikers, die bovendien geen zeggenschap hebben over het beleid en de kosten, zodat bepaalde voorzieningen voor diverse groepen onbereikbaar worden.

:pijl: Het is de taak en de plicht van de samenleving via de overheid ervoor te zorgen dat iedereen zo goed mogelijk wordt geschoold. Er moet worden gestreefd naar een zo hoog mogelijk niveau van algemene kennis en algemene vaardigheden. Kennis op alle gebieden moet voor iedereen gratis toegankelijk zijn.
Door de samenleving aangeboden kennis mag niet worden ingezet voor het vergaren van persoonlijke of excessieve rijkdom.

:pijl: Iedereen moet bijdragen aan het tot stand komen van een maatschappij die voorziet in de vervulling van behoeftes als (medische) zorg en een schoon, prettig leefbaar milieu. Werk in dienste van de gezondheid en leefbaarheid van mens en maatschappij mag niet uitsluitend worden overgelaten aan een specifieke groep vrijwilligers die doordat zij niet of laag worden betaald minder mogelijkheden hebben.
Als zorgwerk en schoonmaakwerk in handen moet zijn van vrijwilligers of slechtbetaalden, wordt het voor iedereen verplicht aan dit werk deel te nemen, eventueel een aantal uren per week. Als teveel mensen dit werk niet willen doen omdat ze vinden dat er geen eer aan te behalen is, wordt het voortaan net zo goed betaald als het werk dat het meest in trek is, uitsluitend omdat het goed wordt betaald.

:pijl: Het kan niet langer zo zijn dat het geld circuleert in bepaalde circuits, waar men elkaar dik betaalde banen toeschuift, terwijl er voor andere sectoren, die wel degelijk onmisbaar zijn voor een beschaving, geen geld naar behoefte is. Het geld wordt gelijk over de samenleving verdeeld. Op die manier komt er ook geld in sectoren die alleen maar geld kosten, maar waar geen geld kan worden gegenereerd, zoals bejaardenzorg, ziekenzorg, zorg voor kinderen etc.

Nou, de warmte stijgt een beetje naar m'n hoofd. Later doorborduren.

Ik zal dat basisloon van Astrid nog eens doorploegen. Het idee vind ik wel interessant. Maar ik zit ook te denken aan zaken als 'recht op werk', en een verbod op mensonwaardig werk, zoals lopendebandwerk, kassierewerk etc, waarbij mensen vaak onder hoge druk en voor een lage betaling zo productief mogelijk moeten werken, zonder dat er enige kans is dat ze bij dit werk hun menselijke capaciteiten ontplooien.
Verder moet het worden gekoppeld aan een maximum toegestaan inkomensverschil, want anders heb je nog niet veel aan een basisinkomen. Uiteindelijk hebben mensen strikt genomen een soort basisinkomen, in de vorm van recht op een uitkering. Maar doordat de prijzen worden bepaald door het gemiddelde inkomen, dat nogal stijgt tegenwoordig, stelt dit minimuminkomen niet zoveel meer voor.

En verder moet er voor iedereen invloed kunnen zijn op het beleid, zodat niet alleen de een of andere bevoordeelde elite kan bepalen wat er gebeurt. Niet alleen het inkomen moet dus meer worden gelijkgetrokken, maar ook macht en invloed.
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor calimero_a » di 04 jul , 2006 8:52

Tsja, ik ben gewoon een Ayaan-fan. Hoe meer op haar wordt afgegeven, hoe meer bewondering ik ervoor heb dat ze gewoon overeind blijft.


Ik ben geen enorme fan van Ayaan (politiek gezien, qua vrouwenkwesties: you go girl!! :lach2: ) maar dat had weinig te maken met wat ik erover zei. Het hele wel nederlander/ geen nederlander/ wel nederlander/ etcetera daar stoorde ik me aan. Het politieke spelletje dat ervan werd gemaakt. Belachelijk gewoon.

't Is vreemd hoor de laatste paar dagen ook op andere fora dat ik niet zo moet zeuren over de regering omdat WIJ er ook zo voor gekozen hadden. WE krijgen waar we om vragen... Dat soort uitspraken, in plaats van dat mensen eens flink op de barricades gaan, maar nee hoor, rustig doorsudderen met z'n allen, BAH!

Cali
calimero_a
 
Berichten: 111
Geregistreerd: wo 06 jul , 2005 18:41

Berichtdoor els » di 04 jul , 2006 9:27

Ik ben geen enorme fan van Ayaan (politiek gezien, qua vrouwenkwesties: you go girl!! ) maar dat had weinig te maken met wat ik erover zei. Het hele wel nederlander/ geen nederlander/ wel nederlander/ etcetera daar stoorde ik me aan. Het politieke spelletje dat ervan werd gemaakt.


Dat dacht ik ook bij je eerste zin, maar toen je het had over een 'vriendinnetje' waarvoor 'uitzonderingen' worden gemaakt, dacht ik dat je iets negatiefs over haar wou zeggen, ipv over het circus.
Ik ken nogal wat mensen die vinden dat zij alleen maar op haar eigen voordeel uit is, en daarom is mijn reflex haar flink te verdedigen. :bloos:

Maar dat spelletje was inderdaad erbarmelijk. Er waren zoveel belangrijk issues waarover dit kabinet had mogen vallen, maar ze kiezen dit onderwerp uit om oeverloos over door te zagen. Het lijkt meer op een roddelende dorpsgemeenschap dan op politiek voeren.

't Is vreemd hoor de laatste paar dagen ook op andere fora dat ik niet zo moet zeuren over de regering omdat WIJ er ook zo voor gekozen hadden. WE krijgen waar we om vragen... Dat soort uitspraken, in plaats van dat mensen eens flink op de barricades gaan, maar nee hoor, rustig doorsudderen met z'n allen, BAH!


Dat is nou juist de reden dat ik er een alternatief achter probeerde te plakken, voor zover ik kan denken met mijn gekookte hersens. Ik vind ook dat we de barricades opmoeten, maar waarmee? Klagen over wat anderen fout doen is zo gebeurd, maar wat willen we wel?

Ik ben trouwens betrokken geweest bij en doe ook wel eens wat voor de SP, omdat ik vind dat je je stem moet laten horen, dus het is niet zo dat ik alleen maar 'sudder'. Maar ik heb niet het gevoel dat het zoden aan de dijk zet. De SP heeft vaak goede ideeën, maar die zakken na verloop van tijd weer weg in de algemene chaos. Hun vraag om aandacht voor de 'uitverkoop van de beschaving' was bijv. heel terecht en to the point, maar het hielp niets, de 'beschaving' en het halve land zijn inmiddels uitverkocht, en niemand denkt er nog over na.

Volgens mij is een groot probleem het ontbreken van georganiseerde verbanden. Keer het tij probeerde dit op te lossen, het is een stap in de richting, maar KHT richt zich misschien teveel tégen Balkenende, en houdt zich niet echt bezig met het bedenken van alternatieven.
Er zijn ook vele actiegroepen en mensen die tot daden overgaan, maar ook dat werkt niet echt.

Ik denk dat je een goed alternatief moet formuleren en van daaruit moet proberen de versnipperde groepen in Nederland te mobiliseren. Nu zie ik een groep als de SP die dingen formuleert maar niet aanslaat bij het grote geheel, een groep als KHT die organisaties bijeenbrengt om te protesteren maar zonder alternatieven, en actiegroepen die te marginaal en te specialistisch zijn (bijvoobeeld of te a-politiek (greenpeace of zo).

Wat denk jij zelf, Cali? Wat moeten we gaan doen? En wat heeft kans van slagen?
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor calimero_a » di 04 jul , 2006 12:34

gelukkig koken mijn hersens niet, ik begin net te ontdooien :lach2:


Ik weet niet wat er werkt... Heb heel lang veel energie gestoken in jeugdafdelingen van verschillende partijen/groeperingen en initiatieven/ideeen zakken altijd weer zo snel af, net zoals jij zei.

Ik denk dat het heel moeilijk is om al die verschillende groeperingen te verenigen. Het past heel erg in de Nederlandse cultuur om in hokjes te denken, en al die groepen zitten net in een ander hokje. Als die proberen samen te werken wordt er eindeloos gepraat over pietluttige dingen die verschillen en wordt het grote geheel uit het oog verloren.

Wat ik wel vaak heb gemerkt is dat, ook al heb je een grote groep mensen van goede wil en met goede ideeen, dingen vaak toch nog spaak lopen op.. Hoe zal ik het noemen.... Op bureaucratie, op politieke spelletjes, dat soort dingen. Kan het slecht uitleggen, maar denk dat je begrijpt wat ik ermee bedoel.

Mijn beste idee op dit moment is om stug door te ploeteren. Elke 'bekeerling' is er een.

Wat een idee is (ik roep hier zo maar even iets hoor), is dat iemand een dialoog tussen verschillende groepen op gang moet brengen. Je gaat met z'n allen ergens zitten (met dit weer: op een terras :cool: ) en praat over wat je eigenlijk wilt met z'n allen. En dan weer doorgeven naar de 'achterban'.

Ik weet dat we op die manier met de 3 technische universiteiten in Nederland aardig wat hebben kunnen bereiken (meer geld/subsidie uit Den Haag, aanpassingen vakken op middelbare scholen, etcetera). Dat begon met een idee van 2 mensen en die zijn gewoon begonnen daarmee..

Maar goed, ik zwam weer een eind in de ruimte. Ik ga dus eerst maar weer iets 'nuttigs' doen, oftewel in de zon bakken en me eens op de moleculaire biologie storten. :shock:

Cali
calimero_a
 
Berichten: 111
Geregistreerd: wo 06 jul , 2005 18:41

Berichtdoor SjaanTje » za 22 jul , 2006 21:45

De eerste vakantieavond zaten we in de hotelbar, toen ik naast me een verrukt gilletje hoorde: mijn man had op zijn telefoon het nieuws uit nederland zitten lezen. We hebben meteen een rondedansje in de hotelbar gemaakt en het personeel uitgelegd dat we zo blij waren.
(blöde Holländer...)

Maar goed, op zich is Balk geen slecht ambtenaar, geen slecht politicus ook, maar hij is geen leider, kan geen team leiden en niet inspireren. En volgens mij hoef je als premier alleen maar dat te kunnen en niet per se een uitgebreide dossierkennis te hebben. Daar heb je ministers en hoge ambtenaren voor, tenslotte.
En laten we over de lulletjerozenwater-uitstraling nog maar zwijgen.
SjaanTje
 
Berichten: 134
Geregistreerd: di 21 feb , 2006 22:59

Berichtdoor els » zo 23 jul , 2006 11:55

Cali, sorry voor mijn verlate antwoord op je toch wel interessante reactie. Ik was het weer uit het oog verloren.

Cali schreef:Het past heel erg in de Nederlandse cultuur om in hokjes te denken, en al die groepen zitten net in een ander hokje. Als die proberen samen te werken wordt er eindeloos gepraat over pietluttige dingen die verschillen en wordt het grote geheel uit het oog verloren.


Ik vind eigenlijk niet dat Nederland zo erg in hokjes denkt. Wel is alles super individualistisch en kleinschalig. Het effect is wel weer ongeveer wat jij zegt, dat er grenzeloos over van alles en nog wat wordt gepraat, maar het lukt niet om als massa een ongewenste ontwikkeling tegen te houden - daarvoor is er te weinig eenheid.

Ik denk dat het heel moeilijk is om al die verschillende groeperingen te verenigen.


Persoonlijk wil ik me alleen verenigen als dat kan met behoud van die diversiteit. Maar dan moet je toch wel een grondslag vinden waar iedereen het mee eens is.

Wat ik wel vaak heb gemerkt is dat, ook al heb je een grote groep mensen van goede wil en met goede ideeen, dingen vaak toch nog spaak lopen op.. Hoe zal ik het noemen.... Op bureaucratie, op politieke spelletjes, dat soort dingen. Kan het slecht uitleggen, maar denk dat je begrijpt wat ik ermee bedoel.


Ik begrijp het helemaal. :knipoog:

Daar kunnen allerlei oorzaken voor zijn. Ik denk toch dat een oorzaak 'verzet' is tegen die 'goede ideeen'. Wie ertegen is, doet net of hij het niet hoort en gaat gewoon zijn eigen gang, net zolang tot alle goede bedoelingen weer in het water zijn gevallen.
Daardoor is het bijna niet mogelijk de 'status quo' te veranderen: de boel saboteren om alles te houden zoals het is, is best makkelijk, terwijl het per definitie veel moeilijker is om verandering in gang te zetten.

Hoewel ik dan weer niet begrijp waarom het Balkenende c.s. zo makkelijk afgaat om de hele beschaving die we hadden opgebouwd weer in de uitverkoop te doen en de tegenstellingen in de maatschappij weer zo groot mogelijk te maken.

Mijn beste idee op dit moment is om stug door te ploeteren. Elke 'bekeerling' is er een.


Dat heb ik toch met je gemeen! :D
Onze stem is toch een deeltje van het geheel, uiteindelijk.

Wat een idee is (ik roep hier zo maar even iets hoor), is dat iemand een dialoog tussen verschillende groepen op gang moet brengen. Je gaat met z'n allen ergens zitten (met dit weer: op een terras ) en praat over wat je eigenlijk wilt met z'n allen. En dan weer doorgeven naar de 'achterban'.


Dat vind ik een goed idee. Maar dan ook iets concreets gaan proberen uit te voeren. Dus niet alleen ideeen doorgeven, maar gewoon iets aanpakken, al is het maar op de kleine schaal die je onder controle hebt.

Ik bedoel natuurlijk niet als individu, want dat doen we al. Maar als groep van individuen en groepjes, vanuit die gemeenschappelijke 'basis' die je probeert vast te leggen.

Ik weet dat we op die manier met de 3 technische universiteiten in Nederland aardig wat hebben kunnen bereiken (meer geld/subsidie uit Den Haag, aanpassingen vakken op middelbare scholen, etcetera). Dat begon met een idee van 2 mensen en die zijn gewoon begonnen daarmee..


Ik weet niet waar je hebt over hebt, maar het lijkt me inderdaad wel een voorbeeld van hoe je iets kan bereiken door samen een doel te bedenken en te proberen dit te bereiken.

Maar goed, ik zwam weer een eind in de ruimte.


Nou, noem het maar brainstormen, dan mag dat. :) Ik vind het jammer dat ik niet eerder reageerde.

Sjaantje schreef:De eerste vakantieavond zaten we in de hotelbar, toen ik naast me een verrukt gilletje hoorde: mijn man had op zijn telefoon het nieuws uit nederland zitten lezen. We hebben meteen een rondedansje in de hotelbar gemaakt en het personeel uitgelegd dat we zo blij waren.


Het is maar goed dat jullie het feestje al achter de rug hebben, want nou zit ie er toch weer - voor mij extra wrang, m'n weddenschap verloren, terwijl hij er doodleuk nog zit. :(
els
Beheerder
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: zo 14 jul , 2002 22:08
Woonplaats: Amsterdam


Keer terug naar nissaba caféWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast